Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Želimo znati tko je naručio lažne SMS-ove

Premda od početka afere SMS u zraku visi mogućnost Brkićeve abdikacije, ako ne i izbacivanja iz stranke, Plenković se očito u obračun sa stranačkim zamjenikom neće upustiti sve dok ne bude imao konkretne dokaze o njegovoj (ne)umiješanosti u aferu SMS
19. veljače 2019. u 06:26 60 komentara 10341 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Optužnica podignuta protiv Blaža Curića, kuma Milijana Brkića i bivšeg vozača ministra Tomislava Tolušića u sve nepovoljniji položaj stavlja i samog Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, kojeg je Plenkovićevo vodstvo stranke zbog afere SMS već prilično marginaliziralo i pasiviziralo.

Franjo Varga i Blaž Curić detalji optužnice Afera SMS: Lažnu prepisku pronašli i u računalu kuma Milijana Brkića

– I dalje očekujemo da se cijeli slučaj do detalja rasvijetli pa ćemo vidjeti čija je politička i kaznena odgovornost. Želimo znati tko je naručivao izradu lažne SMS korespondencije koja je trebala kompromitirati premijera Plenkovića i bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić – komentirali su jučer izvori u Vladi bliski premijeru Plenkoviću.

Činjenica da je Blaž Curić optužen da je svjestan za koju je namjenu Franji Vargi nabavio brojeve telefona Andreja Plenkovića i Martine Dalić te da je i u njegovu laptopu pronađena lažna SMS korespondencija, zasad neće dovesti do radikalnijih stranačkih poteza prema Brkiću. Premda od početka afere SMS u zraku visi mogućnost Brkićeve abdikacije, ako ne i izbacivanja iz stranke, Plenković se očito u obračun sa stranačkim zamjenikom neće upustiti sve dok ne bude imao konkretne dokaze o njegovoj (ne)umiješanosti u aferu SMS.

Franjo Varga i Blaž Curić Afera SMS Vargin odvjetnik: Naravno da sam očekivao optužnicu, bilo bi neozbiljno da nisam

Optužnica ne otkriva je li Curić na svoju ruku surađivao s Vargom ili po nečijem nalogu. Može se očekivati da bi premijer Plenković možda mogao obaviti još jedan razgovor s Brkićem o toj aferi, premda mu je prije Brkić rekao da s cijelom tom pričom nema ništa. Curić je prije nekoliko mjeseci uhićen jer se otkrilo da je baš on dojavio Vargi da je pod tajnim policijskim mjerama. Ne zna se tko je Curiću dao tu informaciju i po čijem je nalogu, ili pak samoinicijativno, to dojavio Vargi. Također, ne zna se ni koji je bio Curićev motiv suradnje s Vargom, ako se dokaže da su navodi iz optužnice protiv Curića točni.

>> Kronologija afere lažnih SMS-ova

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
 • vasa.ladacki:

  A valjda će DORH procesuirati one koji su odgovorni. Sve ostalo su medijska naklapanja.

 • ????:

  A nećeš ti problema napraviti lažnu SMS korespondenciju, kupiš 2 broja na bonove, jedan u jednom telefonu ubaciš u adresar pod imenom Pero Perić, drugi u drugom telefonu pod imenom Jure Jurić. I onda šalješ porukes jednog na drugi i ... prikaži još! izneseš u javnost da su Pero i Jure, ne znam, planirali državni udar.... A ovi novinari proglase tamo nekog Vargu "velikim hakerom". Uostalom svi ovi likovi iz članka - tko su oni i kaj su u životu postigli? To treba sve jednostavno ignorirati, mediji im pisanjem o njima samo daju na nezasluženoj važnosti.

 • Avatar Tito
  Tito:

  Ja sam naručio.