Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvor iz Vlade:

Želimo znati tko je naručio lažne SMS-ove

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
19.02.2019.
u 06:26

Premda od početka afere SMS u zraku visi mogućnost Brkićeve abdikacije, ako ne i izbacivanja iz stranke, Plenković se očito u obračun sa stranačkim zamjenikom neće upustiti sve dok ne bude imao konkretne dokaze o njegovoj (ne)umiješanosti u aferu SMS

Optužnica podignuta protiv Blaža Curića, kuma Milijana Brkića i bivšeg vozača ministra Tomislava Tolušića u sve nepovoljniji položaj stavlja i samog Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, kojeg je Plenkovićevo vodstvo stranke zbog afere SMS već prilično marginaliziralo i pasiviziralo.

– I dalje očekujemo da se cijeli slučaj do detalja rasvijetli pa ćemo vidjeti čija je politička i kaznena odgovornost. Želimo znati tko je naručivao izradu lažne SMS korespondencije koja je trebala kompromitirati premijera Plenkovića i bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić – komentirali su jučer izvori u Vladi bliski premijeru Plenkoviću.

Činjenica da je Blaž Curić optužen da je svjestan za koju je namjenu Franji Vargi nabavio brojeve telefona Andreja Plenkovića i Martine Dalić te da je i u njegovu laptopu pronađena lažna SMS korespondencija, zasad neće dovesti do radikalnijih stranačkih poteza prema Brkiću. Premda od početka afere SMS u zraku visi mogućnost Brkićeve abdikacije, ako ne i izbacivanja iz stranke, Plenković se očito u obračun sa stranačkim zamjenikom neće upustiti sve dok ne bude imao konkretne dokaze o njegovoj (ne)umiješanosti u aferu SMS.

Optužnica ne otkriva je li Curić na svoju ruku surađivao s Vargom ili po nečijem nalogu. Može se očekivati da bi premijer Plenković možda mogao obaviti još jedan razgovor s Brkićem o toj aferi, premda mu je prije Brkić rekao da s cijelom tom pričom nema ništa. Curić je prije nekoliko mjeseci uhićen jer se otkrilo da je baš on dojavio Vargi da je pod tajnim policijskim mjerama. Ne zna se tko je Curiću dao tu informaciju i po čijem je nalogu, ili pak samoinicijativno, to dojavio Vargi. Također, ne zna se ni koji je bio Curićev motiv suradnje s Vargom, ako se dokaže da su navodi iz optužnice protiv Curića točni.

>> Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 60

VL
vasa.ladacki
07:06 19.02.2019.

A valjda će DORH procesuirati one koji su odgovorni. Sve ostalo su medijska naklapanja.

VL
????
07:58 19.02.2019.

A nećeš ti problema napraviti lažnu SMS korespondenciju, kupiš 2 broja na bonove, jedan u jednom telefonu ubaciš u adresar pod imenom Pero Perić, drugi u drugom telefonu pod imenom Jure Jurić. I onda šalješ porukes jednog na drugi i izneseš u javnost da su Pero i Jure, ne znam, planirali državni udar.... A ovi novinari proglase tamo nekog Vargu "velikim hakerom". Uostalom svi ovi likovi iz članka - tko su oni i kaj su u životu postigli? To treba sve jednostavno ignorirati, mediji im pisanjem o njima samo daju na nezasluženoj važnosti.

Avatar Tito
Tito
06:45 19.02.2019.

Ja sam naručio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije