Naslovnica Vijesti Crna kronika

Daruvarac će na slobodi do pravomoćnosti ostati najmanje par mjeseci

Zakon je jasno precizirao duljinu trajanja istražnog zatvora. U konkretnom slučaju uvijek je istražni zatvor ovisan o visini zapriječene kazne zatvora, objasnio je Denis Klarendić
07. veljače 2019. u 14:26 7 komentara 834 prikaza
Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Glasnogovornik zadarskog suda Denis Klarendić rekao je da je DORH predložio izricanje novih mjera opreza protiv Darka Kovačevića Daruvarca s obzirom na to da je izvjesno da će Daruvarac biti pušten na slobodu. Jutros je također zaprimljena žalba protiv prvostupanjske odluke. 

Ana Gurlica Daruvarčeva žrtva Policija: Zbog prijetnje Loreni i njezinoj obitelji priveden maloljetnik (17)

- Procedura je takva da će Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru donijeti odluku kojom će ukinuti istražni zatvor i odlučiti o prijedlogu DORH-a za izricanje tih mjera opreza - rekao je Klarendić.

Pogledajte Klarendićevu izjavu:

[video: 29312 / ]

Na pitanje novinara koliko je realno da se to uistinu sutra dogodi, jer je petak zadnji radni dan prije nedjelje, odgovorio je "vrlo realno".

- Sud će u istoj odluci odlučiti o ukidanju istražnog pritvora i o tim mjerama opreza - rekao je Klarendić.

Novinari su ga pitali zbog čega Daruvarac zapravo izlazi na slobodu unatoč presudi.

Darko Kovačević Daruvarac Ona i majka u policiji Daruvarčeva žrtva primila prijetnje: Mala, pripremi se za smrt, bit ćeš ubijena

- Zakon je jasno precizirao duljinu trajanja istražnog zatvora. U konkretnom slučaju uvijek je istražni zatvor ovisan o visini zapriječene kazne zatvora. Kako je ovdje kazna zatvora 5 godina, maksimalni pritvorski rok je 6 mjeseci, s tim da ga je nakon donošenja odluke moguće bilo produžiti još svega 30 dana. I tu zapravo nema nikakve mogućnosti drugačijeg odlučivanja - rekao je Klarendić.

Postoji li procjena koliko treba da dođe do pravomoćnosti?

- Koliko će trajati, teško je nagađati, ovisi gdje će doći, kakva je zatrpanost županijskih sudova, ali ja realno očekujem, s obzirom na medijski značaj ovog predmeta, da će to biti kroz par mjeseci riješeno - rekao je Klarendić.

Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
1 / 16
Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • simpatican.simap:

    Ovo je samo još jedan primjer da je srž problema u lijepoj našoj korumpirano i nakaradno pravosuđe. Pravosuđe se ruga hrvatskom narodu, omalovažava ga, ponizuje ga, vrijeđa. Zanimljivo da ljudi šute i trpe , do kada ?!?! Nema reforme pravosuđa ... prikaži još! u promjenama tabli, problem je puno jednostavniji samo treba imati petlje da se makne najveće zlo Hrvatske od samostaljenja. Nitko neće riješiti problem osim nas.

  • san.martino:

    Ima dovoljno vremena premlatit jos koga!

  • korisnik997:

    cirkus od sudstva,cirkus od drzave,cirkus od naroda 😂😂