Naslovnica Vijesti Crna kronika

Daruvarac će na slobodi do pravomoćnosti ostati najmanje par mjeseci

Zakon je jasno precizirao duljinu trajanja istražnog zatvora. U konkretnom slučaju uvijek je istražni zatvor ovisan o visini zapriječene kazne zatvora, objasnio je Denis Klarendić
07. veljače 2019. u 14:26 7 komentara 855 prikaza
Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Glasnogovornik zadarskog suda Denis Klarendić rekao je da je DORH predložio izricanje novih mjera opreza protiv Darka Kovačevića Daruvarca s obzirom na to da je izvjesno da će Daruvarac biti pušten na slobodu. Jutros je također zaprimljena žalba protiv prvostupanjske odluke. 

Ana Gurlica Daruvarčeva žrtva Policija: Zbog prijetnje Loreni i njezinoj obitelji priveden maloljetnik (17)

- Procedura je takva da će Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru donijeti odluku kojom će ukinuti istražni zatvor i odlučiti o prijedlogu DORH-a za izricanje tih mjera opreza - rekao je Klarendić.

Pogledajte Klarendićevu izjavu:

Na pitanje novinara koliko je realno da se to uistinu sutra dogodi, jer je petak zadnji radni dan prije nedjelje, odgovorio je "vrlo realno".

- Sud će u istoj odluci odlučiti o ukidanju istražnog pritvora i o tim mjerama opreza - rekao je Klarendić.

Novinari su ga pitali zbog čega Daruvarac zapravo izlazi na slobodu unatoč presudi.

Darko Kovačević Daruvarac Ona i majka u policiji Daruvarčeva žrtva primila prijetnje: Mala, pripremi se za smrt, bit ćeš ubijena

- Zakon je jasno precizirao duljinu trajanja istražnog zatvora. U konkretnom slučaju uvijek je istražni zatvor ovisan o visini zapriječene kazne zatvora. Kako je ovdje kazna zatvora 5 godina, maksimalni pritvorski rok je 6 mjeseci, s tim da ga je nakon donošenja odluke moguće bilo produžiti još svega 30 dana. I tu zapravo nema nikakve mogućnosti drugačijeg odlučivanja - rekao je Klarendić.

Postoji li procjena koliko treba da dođe do pravomoćnosti?

- Koliko će trajati, teško je nagađati, ovisi gdje će doći, kakva je zatrpanost županijskih sudova, ali ja realno očekujem, s obzirom na medijski značaj ovog predmeta, da će to biti kroz par mjeseci riješeno - rekao je Klarendić.

Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
1 / 16
Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • simpatican.simap:

    Ovo je samo još jedan primjer da je srž problema u lijepoj našoj korumpirano i nakaradno pravosuđe. Pravosuđe se ruga hrvatskom narodu, omalovažava ga, ponizuje ga, vrijeđa. Zanimljivo da ljudi šute i trpe , do kada ?!?! Nema reforme pravosuđa ... prikaži još! u promjenama tabli, problem je puno jednostavniji samo treba imati petlje da se makne najveće zlo Hrvatske od samostaljenja. Nitko neće riješiti problem osim nas.

  • san.martino:

    Ima dovoljno vremena premlatit jos koga!

  • korisnik997:

    cirkus od sudstva,cirkus od drzave,cirkus od naroda 😂😂