Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri pitanja

Stjepan Vokić: Malena i Klepetan trebali bi nam biti uzor

vokić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
22.03.2015.
u 07:45

Sretan sam jer ovoga puta nisam imao vremena za tjeskobu i strahovanje hoće li se sretno vratiti kući

Kako to da se Klepetan ove godine iz Afrike vratio osam dana ranije nego obično?

Ne znam ni sam, izgleda da je sve poludjelo. I ljudi i životinje. Uvijek je do sada najranije dolazio 24. ožujka, a znao je i kasniti. Sve je ovisilo o vremenskim prilikama. Ovako rano nikada nije došao, moram priznati da me zatekao malo nespremna. Sretan sam jer ovoga puta nisam imao vremena za tjeskobu i strahovanje hoće li se sretno vratiti kući. Na putu dugom 13,5 tisuća kilometara vrebaju svakakve opasnosti.

Jeste li ikada vidjeli takvu ljubav i vjernost kao između Klepetana i Malene?

To je doista nešto nevjerojatno. Danima prije Klepetanova povratka, Malena je odbija hranu i tuguje. Kada odlazi, on kruži oko nje i kao da je poziva da krene s njim, još uvijek nesvjestan da ona, jadna, ne može letjeti. Ona se počne skrivati, klisne u garažu i bježi od njegova pogleda. Međutim, kada se vrati, Klepetan joj odmah odleti u zagrljaj, a ona se pravi važna, kao da me ne poznaje. Samo gleda u svog Klepetana. I ljudski bi se rod trebao ugledati na rode. Bili bismo savršeni.

Klepetan ima više od 30 godina. Pribojavate li se rastanka?

Klepetan je stara lola. Još uvijek je veseo i pun života. Svaki put kada vidim da se vratio, padne mi veliki kamen sa srca. Nas troje smo postali ovisni jedni o drugima. Tijekom svih ovih godina koliko brinem o njima, te su rode na neki način postale dio moje obitelji. Ne želim ga prstenovati jer, kada se jednom ne bi vratio, slomilo bi me saznanje o tome gdje je uginuo. Ipak, mislim da se to neće dogoditi jer, kada osjeti da mu se približio kraj, on neće ni odletjeti na jug.

>> Klepetan ponovno u društvu svoje Malene

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar think pink
think pink
17:28 22.03.2015.

ako pola godine provodi na sjeveru, a pola na jugu - na osnovu čega je novinar zaključio da mu kuća ovdje, a ne tamo??? možda i u africi neki novinar svake godine u jesen prati dolazak klepetana "kući"...

LA
Lavica7
21:19 22.03.2015.

Klepetan I Malena su divni, Ali VI ste uzor svima nama!

IN
inbox
20:14 22.03.2015.

dosadni ste s tom pticom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije