Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOROR KOJI TRAJE GODINAMA

Stanari zagrebačke zgrade na rubu: Susjed već 20 godina uništava zgradu i remeti mir

Stanari zagrebačke zgrade na rubu zbog susjeda
Foto: Nova TV
1/6
29.06.2023.
u 11:33

U nekoliko navrata reagirali su prijavom, nakon koje je dotični bio hospitaliziran, a kada bi bio pušten, kratko vrijeme vladao je mir, da bi se potom uznemiravanje nastavilo.

U jednoj zagrebačkoj zgradi susjedi već godinama vode bitku sa susjedom koji uništava zgradu i uništava statiku. Sustav bi trebao biti nadležan za rješavanje ovog problema, međutim ne uspijeva doći do adekvatnog rješenja. 

Prema informacijama koji su izašli u emisiji Provjereno, sve je počelo 2000. godine kada je susjed ispalio hitac iz pištolja u stanu, vlastiti stan je od tada potpuno uništio. Buši i ruši i vanjski zid zgrade u kojoj živi 70-ak stanara. Šteta je velika, a troškove snose sami stanari. ''Ubacili smo video nadzor da se vidi, pokidao je kameru, pokidao je dolje automat koji prebacuje struju skupu i jeftinu tako da su stanari u dva navrata imali stalno skupu struju", rekao je predstavnik stanara i dodao da mu je susjed jednom ubacio drvce i jednom čavao u cilindar protuprovalnih vrata i jednom žičicu, a sve troškove popravka cilindra od 50 eura morao je podmiriti sam.

Također, stanari kažu da njihov susjed ima tendenciju bacati smeće, hodati gol i galamiti po zgradi. U nekoliko navrata reagirali su prijavom, nakon koje je dotični bio hospitaliziran, a kada bi bio pušten, kratko vrijeme vladao je mir, da bi se potom uznemiravanje nastavilo. Iz policije su rekli kako njegovo ponašanje nije kazneno djelo jer je stan u njegovom vlasništvu. ''Protiv njega ja nemam ništa konkretno, ali treba mu pomoć, treba mu nadzor, treba mu skrbnik koji će voditi brigu o njemu'' istaknuo je predstavnik stanara.

Redakcija Provjerenog poslala je upit Hrvatskom zavodu za socijalni rad, koji tvrdi da poduzimaju sve potrebne mjere. Policija intervenira, vlasnik stana je nekoliko puta bio i hospitaliziran, no rješenja nema već 20 godina.

VEZANI ČLANCI: 

VIDEO: Žena se požalila: 'Susjedi su mi zagorčali život, zbog njih se ne usudim normalno ni hodati po kući'

 

Komentara 4

AL
AlfaMike
12:27 29.06.2023.

Fasada zgrade je zajednički dio svih suvlasnika. Kao i obično , sustav je zakazao. “Slučajna država” u punom svjetlu.

KI
Kikicaaa
20:53 01.07.2023.

Nebi trebalo biti dovoljno da osoba provede neko vrijeme na psihijatriji i opet brzo van.... kod postavljanja dijagnoze a onda i odluke koliko ce biti hospitalizirana trebalo bi se uzeti u obzir ne samo sto osoba sama kaze o sebi na razgovoru nego i kako živi doma.. neka istraga kad bi se pokrenula kao kod zatvorenika... da bi neko isao u zatvor dokazuje mu se krivnja... mozda bi se trebalo dopustiti isto tako za psihicko zdravlje covjeka da svjedoce i ljudi iz njegove okoline... pa da se donese procjena koliko je ta osoba sposobna za zivot... ako se uvidi da pravi probleme i ovako cudne stvari.... zastrasuje na jedan nacin i potencijalno ugrozava susjede... ta osoba nema sto raditi na slobodi... jer joj je potrebna pomoc... tu je svakako potrebna dulja hospitalizacija... ne samo zato da se susjedi rasterete nego da se sprijeci neko vece zlo!

DU
Deleted user
22:47 29.06.2023.

To je poznato ali mozemo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije