Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Srb: HSP AS osnovao je HDZ zbog utjecaja na pravaštvo  

Govoreći o padu kreditnog rejtinga, kaže da nam treba strategija gospodarskog razvoja temeljena na nacionalnim interesima čime bi se zaustavilo i ogromno raseljavanje Hrvata
16. prosinca 2012. u 14:20 4 komentara 4 prikaza
'04.12.2011., Zerjaviceva 10, Zagreb - Celnici HSP-a cekaju rezultate parlamentarnih izbora. Daniel Srb. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'

- Koalicija HDZ-a i HSP-a dr Ante Starćević  potvrdila je da je tu stranku osnovao HDZ kako bi imao utjecaj na nas i pravaštvo pa s HDZ-om nema pregovora o koaliciji jer mi imamo svoju prepoznatljivu politiku i program - povjerio se novinarima u Kutjevu predsjednik HSP-a Daniel Srb gdje je sa članovima Županijskog vijeća Požeško-slavonske županije te čelnicima ogranaka razgovarao o pripremama za lokalne izbore.

On je nadalje govoreći o padu kreditnog rejtinga RH istaknuo da našoj državi treba strategija gospodarskog razvoja temeljena na nacionalnim interesima čime bi se zaustavilo i ogromno raseljavanje kroz koje se samo iz Slavonije i Baranje unazad desetak godina iselilo 100 tisuća stanovnika.

- Ova je vlada pokazala da se nije sposobna nositi sa sadašnjiom krizom, potrošila je godinu dana na nepotrebno ideološko restrukturiranje hrvatskog društva, a cijeli teret krize su prebacili na građane kojima se nemilosrdno uzima pa oni to ne mogu podnijeti - ističe Srb dodajući da du oni ranije kazali da rejting ovisi o našim aktivnostima, ponajprije o proračunu i sposobnosdti vlade da mijenja odnose.

Predsjednik HSP-a Požeško-slavonske županije Željko Jamrek rekao je da će na izbore ići samostalno u većini općina i gradova, a naglasak će staviti  na gradove Požegu, Kutjevo i Pleternicu, te općinu Jakšić, te je isključio mogućnost koaliranja sa SDSS-om.

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
  • kotrljan:

    Niti jedna pravaška opcija od trenutačno prisutnih na političkoj sceni nije pravaška. Previše se oslanjajući na pogrešna shvaćanja i ideje gube se izbori i prilika za borbu za istinske interese hrvatskog naroda. Ovdje je Srb pogodio, doći će do pravog ... prikaži još! egzodusa u sljedećih 10 godina ali naslov je vezan uz HDZ! Pad cijene rada, EU i to je to. Potrebno je restrukturirati fragmentirani pravaški pokret i maknuti se iz sfere uskih interesa i općenito "stranačke politike". Prilagodba sadašnjem vremenu je vrlina. Pitajte se na koji način pomažete hrvatskom narodu, "pravaši".

  • marko53:

    Koliko ima pravaških stranaka??

  • kokokomo:

    Jasno da je baš HSP najžaslužniji za razbijanje pravaštva. Nije li se upravo vaš Đapić godinama smucao oko HDZ-a, a on je još i danas vaša maskota. Osobno me se ne tiče, ja oduvijek glasam za HSLS i to danas ... prikaži još! ponosno kažem, jer da je narod u PROŠLOM MILENIJU pametno birao, ne bi nam sudbinu određivali razni Mesići,Sanaderi,Račani i Pusići i slični.