Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ PRIREDBE

Spuštanjem stijega svečano zatvorene 48. vinkovačke jeseni

vinkovačke jeseni (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/7
16.09.2013.
u 10:14

Ostavimo ovu lijepu uspomenu u srcima kako bi već od sutra počeli pripremati 49. vinkovačke jeseni, rekao je gradonačelnik Karlić

Spuštanjem stijega Vinkovačkih jeseni sinoć je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić proglasio zatvorenim 48. vinkovačke jeseni što su se održavale od 6. do 15. rujna pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i tradicionalnim medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

- Ovih dana opet smo se vratili u povijest Slavonije i Šokaca na ovim prostorima, ali i u cjelokupno bogatstvo hrvatske tradicijske kulture. Uživajući u najljepšim nošnjama, običajima i prekrasnim ljudima punim duha zajedništva koje je vladalo u Vinkovcima došlo je vrijeme da zatvorimo 48. vinkovačke jeseni. Ostavimo ovu lijepu uspomenu u srcima kako bi već od sutra počeli pripremati 49. vinkovačke jeseni za koje želimo da budu još ljepše i radosnije. Ova manifestacija osim radosti i vedrine uvijek unosi i vjeru u budućnost da će biti bolje - rekao je predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

Izložbe, okrugli stolovi...

Tijekom šestodnevnog održavanja Folklornih večeri Vinkovčani i njihovi gosti su mogli uživati u izvedbama lokalnih pjesama i plesova koje su prezentirala 52 KUD-a gdje je Izbornički tim proglasio KUD \"Slavko Janković\" iz Šiškovaca pobjednikom 20. županijske smotre folklora. Uz županijsku smotru koja je bila natjecateljskog, imali smo i Državnu smotru folklora koja je bila pokaznog karaktera. Opušteni, bez pritiska natjecanja predstavili su se tako i najbolji hrvatski KUD-ovi iz zemlje i inozemstva.

Osim što su posjetitelji tijekom deset dana mogli uživati u tradicijskim izričajima, održan je i niz drugih sadržaja poput Sajmova gospodarstva i obrtništva. Uz to, posjetitelji su mogli sudjelovati i u brojnim izložbama, okruglim stolovima, ali i znanstveno-stručnim skupovima kao i prebogatoj gastronomskoj ponudi hrvatskog istoka. Prema procjenama organizatora i ove je godine manifestacija Vinkovačkih jeseni privukla više od 100 tisuća ljubitelja navedenih sadržaja. Na ovaj način, Vinkovci su po tko zna koji put potvrdili svoj turistički potencijal na kojem ipak valja još puno raditi kako bi u potpunosti bio iskorišten.

\"Dođi u Vinkovce\"

Kako bi cjelokupna manifestacija protekla prema željama organizatora, bilo je potrebno i lijepo vrijeme koje je Vinkovce uistinu poslužilo proteklog vikenda. Premda zbog kiše nije održana niti jedna cjelovita proba, prema reakcijama gostiju ovogodišnja tema svečanog otvorenja \"To smo što jesmo\" interpretirana je na, svi se slažu, vrhunski način. Zahvaljujući lijepom vremenu i svečani mimohod prikazao je na najljepši mogući način sve bogatstvo narodnih nošnji hrvatskog naroda iz zemlje i inozemstva, a pod istim uvjetima održano je i \"najveće kolo na svijetu\" u kojem se osim u Vinkovcima moglo uživati i primjerice u Donjem Miholjcu.

Ove Vinkovačke jeseni još su jednom pokazale kako se unatoč manjem proračunu za održavanje ovakve manifestacije može sačuvati dostignuta sadržajna razina, ali i osigurati nove ponude koje će u narednim godinama svim dobronamjernicima u ovaj grad biti jamac kako neće pogriješiti ako se u rane jesenske dane povedu za pjesmom \"Dođi u Vinkovce\", poručuju organizatori.

>> Josipović otvorio 48. vinkovačke jeseni, došli i Šeks i R. Tomašić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije