Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa na HRT-u

Šprajc: Trag 
novca pokazat 
će tko je plaćao frizure od 200 €

šprajc
Arhiv VL
17.08.2012.
u 23:00

Jedno protiv drugog nemaju ništa osobno, Luks Šprajca čak želi vratiti u Dnevnik, ali vodstvu kuće ne sviđa se takva komunikacija

Niti sam je vrijeđao niti psovao, samo sam malo izgubio živce. Smatram da funkcija predsjednice Nadzornog odbora ne podrazumijeva upadati ljudima u sobe i prijetiti im otkazima. Borio sam se za zdravije i čistije odnose na HRT-u – oglasio se Zoran Šprajc nakon prekjučerašnje svađe na hodniku HRT-a sa Silvijom Luks.

Šprajcova savjest

Jedno protiv drugog, potvrdili su, nemaju ništa osobno. Baš naprotiv! Luks bi Šprajca vratila u središnji Dnevnik. No vodstvu kuće ne sviđa se način njihove komunikacije. Hoće li stoga biti kažnjeni?

– Ovakva i slična događanja HRT neće komentirati putem drugih medija, već će ih nastojati rješavati unutar kuće. Kao što žalimo zbog takvih događaja, žalimo i što zbog njih postajemo predmetom interesa medija i javnosti – odgovor je s HRT-a.

– Možda ćete pravi odgovor na to dobiti budete li slijedili trag novca. Kao predsjednica Nadzornog odbora imam uvid u to, ali o poslovnim tajnama i revizijskim izvještajima HRT-a ne želim govoriti. Sigurna sam da razlog takvom ponašanju leži u Šprajcovoj savjesti – rekla je Silvija Luks.

Gasi se “Otvoreno”?

– Što se traga novca tiče, najbolje je krenuti od nekadašnjeg dopisništva HRT-a u Parizu i vidjeti čije su se frizure plaćale po 200 eura. Vrhunac cinizma, besramnosti je da Silvija Luks nadzire tijek novca – Šprajc joj nije ostao dužan.

Iako svatko od njih ima svoje viđenje nemile priče, oboje tvrde da ih zanima samo kvalitetan program. Novo vodstvo HRT-a radi u petoj brzini, a već s prvim danima rujna Informativni program trebao bi lansirati novi vanjskopolitički, kao i novi unutarnjopolitički magazin. Istovremeno, ukida se, doznajemo, jedna od najgledanijih informativnih emisija “Otvoreno”. Voditeljica i urednica Hloverka Novak Srzić o tome ne zna ništa.

– Nadam se da će, s obzirom na gledanost, ići dalje, a bude li drukčije, poštovat ću odluku urednika. Nadam se da će se odluke donositi na osnovi profesionalizma, rejtinga, a ne zbog raznih drugih stvari – rekla je Hloverka Novak-Srzić.

Spominje se i povratak “Latinice”, no Denis Latin o tome nema pojma.

– Na odmoru sam, ništa ne znam o shemi – kaže Latin.

Na jesenskoj shemi HTV-a radi se vrlo intenzivno. Sva nastojanja usmjerena su na stvaranje što kvalitetnijeg programa. Pred nama je programski vrlo bogata jesen – stoji u službenoj izjavi HRT-a, no o konkretnim emisijama – ni riječ.

Ipak, doznajemo da će se nakon dvije godine stajanja u ladici napokon nastaviti snimanja novih epizoda “Odmori se, zaslužio si”, “Volim Hrvatsku” nastavlja se do Nove godine, “Sve u 7” do kraja sezone, a od novih projekata kreću nova sezona “Pjevaj moju pjesmu” Miroslava Škore, “Ples sa zvijezdama” te treća sezona “8. kata” Daniele Trbović.

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar Topgen
Topgen
12:07 18.08.2012.

Silvija je rijetko "simpaticna" osoba ... (-:

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
23:09 17.08.2012.

Ja sam za to da pretplatu HRT-u plaćaju samo oni koji imaju veću plaću od tisuću eura a s obzirom na stanje u državi i kvalitetu programa te televizije. Šalju ljudima ovrhe na 400-500 kn penzije a dužni državi 222 milijuna kn poreza - Kako licemjerno od HRT-a

OS
osica
23:40 17.08.2012.

lako za frizure Šprajc - to se vidi - a " čipkani veš nisi vidio"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije