Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽEGA

Smolčić: Ronko konačno prihvatio naš prijedlog

\'Pozega-15.02.2011. Nino Smolcic,predsjednik pozeskog HSLS-a Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL\'
Duško Mirković/Pixsell
15.11.2011.
u 09:47

SDP-ovi vijećnici uopće ne čitaju prijedloge, nego na sjednice dolaze kako bi opravdali naknade koje dobivaju – istaknuo je Nino Smolčić

Iako je HSLS Gradskom vijeću nekoliko puta podnosio prijedlog o kriterijima dodjele pomoći različitim udrugama, o njima vladajući SDP-ovi vijećnici nikada nisu željeli raspravljati. Samo jedanaest dana nakon zadnjeg prijedloga gradonačelnik je donio istu odluku. Iz svega se da zaključiti da SDP-ovi vijećnici uopće ne čitaju prijedloge, nego na sjednice dolaze kako bi opravdali naknade koje dobivaju – istaknuo je Nino Smolčić, gradski vijećnik HSLS-a na konferenciji za novinare.

Zbog toga će na idućoj sjednici zatražiti da se na internetske stranice Grada stave životopisi svih gradskih vijećnika kako bi građani na kvalitetniji način bili upoznati s time tko ih predstavlja.

– Predložit ćemo da se na web stave i životopisi pročelnica (gradskih ministrica) i zamjenika gradonačelnika jer javnost mora znati koga su to izabrali i tko ih predstavlja – rekao je Smolčić. Komentirao je i odluku gradonačelnika Zdravka Ronka od 24. listopada da raspiše natječaj za dodjelu proračunskog novca za udruge.

– To samo govori da se prijedlozi koje upućujem na svakoj sjednici Gradskog vijeća ne čitaju. Ova gradonačelnikova odluka donesena je 11 dana nakon što su moj istovjetan prijedlog SDP-ovi vijećnici na Gradskom vijeću odbili – izjavio je vijećnik Smolčić. Dodao je da je to dobra gradonačelnikova odluka upitavši gdje bi i na kojoj razini razvoja bila Požega kada bi se o svim prijedlozima koji se upućuju na Gradsko vijeće raspravljalo, a ne ih se odbijalo, što je dosadašnja redovita praksa.

Rekao je da oni koji na Vijeću dižu ruke i odbijaju prijedloge tijekom godine dobiju oko 820.000 u bruto iznosu za kojekakve naknade za sudjelovanje u radu odbora, ustanova i slično.

Ključne riječi

Komentara 1

MP
MHL_pz
14:52 15.11.2011.

Bez obzira na sve Ronko je pokazao da može postupati i demokratski... Možda ipak nije toliki problem u Ronku nego u SDP-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije