Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJEGUNAC S TJERALICE

Uhićen Zagrepčanin (47) koji je silovao pse: Nalazio se u Njemačkoj

Šibenik: Povodom Dana policije, gra?ani mogli razgledati opremu interventne policije
Dusko Jaramaz/PIXSELL
26.05.2023.
u 16:03

Ivanišević je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu ovog svibnja po drugi puta bio nepravomoćno osuđen na godinu dana beuzvjetnog zatvora, i to zbog seksualnog zlostavljanja jednog od svoja dva psa

Nakon višegodišnje potrage, prije nekoliko dana uhićen je Zagrepčanin Ivor Ivanišević (47), zaposlenik Europskog parlamenta kojeg se tražilo zbog silovanja pasa. Jutarnji list doznaje kako je službeno uhićen u Njemačkoj, a trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji. 

Ivanišević je, podsjetimo, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu ovog svibnja po drugi puta bio osuđen na godinu dana beuzvjetnog zatvora, i to zbog seksualnog zlostavljanja jednog od svoja dva psa. Teretilo ga se da je od 2009. do rujna 2015.  na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psom, ženkom rodezijskog goniča, nanoseći joj bol i patnju. Psihički i fizički zlostavljao je i mužjaka, također pasmine rodezijski gonič lavova. Ivanišević, koji je svih ovih godina izbjegavao dolazak na sud, nije se pojavio na izricanju presude ponovljenog suđenja ni 9. svibnja ove godine. 

Osim toga, Ivanišević mora platiti i sudske troškove, 1026 eura za  veterinarsko vještačenje, 252 eura za vještačenje njegove raspravne sposobnosti te sudski paušal u iznosu od 3000 eura, odnosno ukupno 4.278 eura. Osim toga morat će platiti i trošak sudskog prevoditelja, kada ga se izračuna. Ivanišević je svih tih godina radio sve kako bi taj slučaj otišao u zastaru koja je trebala nastupiti u rujnu ove godine.

VEZANI ČLANCI:

Ivanišević je otkriven slučajno, tijekom policijske akcije u rujnu 2015. kada je policija na internetu lovila seksualne predatore i pedofile.  Kada je uhićen u njegovom stanu na Knežiji nađena su dva izmučena i izgladnjela psa  pasmine Rhodesian ridgeback (rodezijski gonič) te je zaplijenjeno 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama seksualnog zlostavljanja. Loveći pedofile, istražitelji su se tada uspješno ubacili na u forume na kojima se razmjenjivala dječja pornografija. Jedna od IP adresa s koje su "tekli" podaci, ali sa životinjama u eksplicitnim pozama, bila je sa zagrebačke Knežije gdje je bila registrirana Ivaniševićeva tvrtka.

Policija mu je odmah banula na vrata, ali je on tada  bio u Belgiji sve do 22. rujna kad je uhićen. Ivanišević se teretio da je ženki ustezao vodu i hranu te da je  kod nje proizvodio reflekse kako bi ona dozvoljavala fizičko maltretiranje. Iz nalaza i mišljenja veterinarskog vještaka proizlazi da je ženka psa bila fizički i psihički zlostavljana. Osim što joj je uskraćivana hrana i voda, nanošene su joj i povrede tijela koje su trajno utjecale na njezin život i zdravlje. U optužnici se navodilo i da se psihičko maltretiranje  životinje svodilo na to da je Ivanišević nastojao "postići da prihvati tjelesne povrede bez da se brani pa je, prema mišljenju vještaka, morala birati između bolnih maltretiranja i smrti od dehidracije i gladi".

>> VIDEO Prikolica puna maturanata prevrnula se kod Labina

 

Komentara 15

PO
poluvodič
16:07 26.05.2023.

Dvije godine se traga za zastupnikom eu parlamenta? Kako je to moguće nek mi netko objasni. Jel nije dolazio na posao 2 godine pa nitko ne zna gdje je?

Avatar samoijedinohrvatska
samoijedinohrvatska
17:00 26.05.2023.

Sigurno se netko izlajao gdje je 🤔

DU
Deleted user
16:32 26.05.2023.

U čemu je problem? Pa zastupnik se deklarira kao trans-pas, i stupio je u odnos sa psom. Ako mogu drugi može(mo) i on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije