Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužuju Šareca

Slovenski premijer zaposlio svoju ljubavnicu u obavještajnoj agenciji?

Marjan Šarec
Foto: Monika Skolimowska/DPA/PIXSELL
05.10.2019.
u 08:36

Mediji i opozicija optužuju Marjana Šareca da je intervenirao pri primanju “lijepe N. H.” u Sovu, a on kaže da ga Janša želi diskreditirati

Članovi slovenskog parlamentarnog povjerenstva za nadzor obavještajnih službi nenajavljeno su - što je presedan - posjetili sjedište Slovenske obavještajne službe (Sova) kako bi provjerili optužbe i sumnje o tome da je premijer Marjan Šarec ondje zaposlio svoju bivšu suradnicu, za koju je portal Požareport, koji je i prvi objavio priču, insinuirao da mu je intimna prijateljica.

Bez kvalifikacija

Povjerenstvo, predvođeno opozicijskim zastupnicima, potvrdilo je da ondje zaista i radi dotična gospođa, za koju se samo navode inicijali N. H., budući da bi odavanje imena - upozorila je Sova - bilo utuživo zbog odavanja identiteta agentice. Šarec, koji je inače u dugogodišnjem braku, zanijekao je da je radio ikakve pritiske na zapošljavanje u agenciji, te tvrdi da “sa spomenutom gospođom nije ni u kakvoj vezi”, premda je poznaje, a krivnju za izazivanje krize svalio je na opozicijskog vođu Janeza Janšu.


Originalna priča Požareporta kaže kako je “lijepa N.H” isprva radila u nekoliko općina, među kojima je i Kamnik, gdje je Marjan Šarec šest godina bio gradonačelnik.

Potom je, uz pomoć Šareca, tvrdi portal, 2016. prebačena u općinu Škofljica i obavljala je poslove stručnjaka za javne komunikacije. Navodno je nekoć surađivala s današnjim slovenskim premijerom kao njegova asistentica na turnejama, kad se on još nije bavio politikom nego je kao komičar nastupao širom Slovenije.


U ljeto ove godine počela je raditi u Sovi i tu se priče razlikuju. Dok Šarec odbija bilo kakve insinuacije da je radno mjesto stvoreno zbog nje, kritičari kažu da je bivša općinska djelatnica ondje završila na intervenciju iz Šarecova kabineta koji vodi bivši ravnatelj obavještajne agencije Sova Damir Črnčec i da za taj posao nema kvalifikacija. Provjeru ispravnosti zaposlenja u Sovi zatražio je opozicijski SDS Janeza Janše s namjerom da se utvrdi postoji li “gruba zloupotreba vlasti u privatne svrhe i nanošenje štete instituciji odgovornoj za nacionalnu sigurnost”.

Nemam odnos s tom ženom

– Otkako sam ušao u državnu politiku navikao sam se na aluzije i neistine portala iza kojih stoji Janšin SDS. Sada su se okomili i na mene tvrdnjom o navodnoj izvanbračnoj aferi s gospođom koja nije nikad radila kao službenica u općini Kamnik niti s njom imam bilo kakav odnos – naveo je Šarec. Požareport je jučer objavio da je N. H. imala tvrtku, izbrisanu 2012., koja je sedam godina radila za Šareca te da je on kao komičar honorare primao i preko te tvrtke.

Komentara 7

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:30 05.10.2019.

Nataša Hribar.

CR
CroZrakomlatNo1
11:34 05.10.2019.

Dole Zlovenska Sodoma i Gomora pa i ona koju podrzavaju pripadnici od Boga izabranog Cro naroda!

Avatar OathBringer
OathBringer
11:34 05.10.2019.

N.H. -ne žele joj odati ime, ali su joj napisali cijelu biografiju i karijerni put?! Ono kad u Zloveniji ima 85 milijuna stanovnika pa se ti sad misli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije