Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv pohlepe

Slab odaziv na prosvjed u Zagrebu. Novi najavljen za 11. studenog

prosvjed
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/5
Autori: mšk/VLM, luc
22.10.2011.
u 18:02

Neke od prosvjednica podigle su šator na kojem su izvjesile natpis "I mi smo onih 99 posto"

U 18 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započeo je kao i prošle subote prosvjed protiv financijskih i političkih centara moći, nadahnut pokretom Occupy Wall Sreet koji s istim ciljem prosvjeduje u New Yorku. Inače, za razliku od prošlog prosvjeda kojem su glavni organizatori bili iz inicijative 15.O, današnji skup organiziraju studenti s Filozofskog fakulteta.

20.28 Prosvjed je završio, a prosvjednici su se razišli.

20.00 Organizatori su predložili da se 11.studenog kada se održava novi globalni prosvjed Occupy Wall Street, ponovno svi okupe i u Zagrebu i podrže globalnu akciju.

19.20  Neke od prosvjednica podigle su šator na kojem su izvjesile natpis "I mi smo onih 99 posto"

18.50  - Svima nam je došla voda do grla, mislim da je krajnje vrijeme da ova Vlada ode i da se počne raditi za dobrobit svih, posebno mladih koji ne bi trebali ispaštati za naše greške od prije 20 godina, kazala je za Večernji.hr nezaposlena trgovkinja Marijana Mirt (53).

18.40  - Okupili smo se ovdje kako bi poručili kapitalizmu, bankarima i političarima da je njihovo vrijeme isteklo, istaknuli su neki od okupljenih. Utvrđena su i pravila plenuma prema kojima će se prvo raspravljati o zahtjevima od prošle subote i svatko smije govoriti najviše tri minute.

18.35  - Dio ste svjetske pobune, budite ponosni i sudjelujte s nama, poručili su neki od organizatora.

18.30 Na Trgu bana Josipa Jelačića skupilo se tek stotinjak prosvjednika, a organizatori kažu kako će u idućih dvadesetak minuta na "narodnom plenumu" građani oći govoriti što žele.

18.15 Interes građana za prosvjed očigledno nije toliko velik kako su organizatori očekivali. Na ruku im ne ide niti hladno i kišovito vrijeme

18.00 Kod spomenika banu Jelačiću skupilo se u dogovoreno vrijeme tek desetak prosvjednika.

Prije tjedan dana Zagreb je bio jedan od tisuću svjetskih gradova u kojima su organizirani prosvjedi protiv kapitalističke pohlepe, a na Trgu se okupilo oko 3000 ljudi, među kojima su bili aktivisti Građanske akcije i Društvene mreže građana, studenti Filozofskog fakulteta i članovi pet sindikalnih središnjica - Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata, Udruge radničkih sindikata Hrvatske i Hrvatske udruge sindikata.

Komentara 294

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
20:43 22.10.2011.

Meaning \"zablude\" is in the eyes of the beholder

KA
kajinx
18:31 22.10.2011.

Baš se na slici vidi \"Nekoliko desetaka prosvjednika\"...

MR
mravac8
23:35 22.10.2011.

kokodrilo A zašto ne radiš za poduzetnika, privatnika? Kad već na sva usta hvališ taj kapitalizam. Nego izabrao neprofitnu organizaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije