Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Relković:

'Škoro je objavom kandidature matirao Grabar-Kitarović, Milanovića i Kolakušića'

Miroslav Škoro
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
23.06.2019.
u 19:00

– Kolindu Grabar-Kitarović Škoro pobjeđuje glasovima svih onih koji ju ne žele, a takvih je debelo iznad 50%, a Zorana Milanovića pobjeđuje glasovima od centra nadesno - kaže politički analitičar za Večernji

Miroslav Škoro je upravo onakav kandidat kakvog Kolinda Grabar-Kitarović ne može pobijediti, ako on uđe u drugi krug. No postoji jedan bitan uvjet. Ma kako ga priželjkivala kao svojeg kandidata ona desnica koja se razočarala u Kolindu Grabar-Kitarović, on takav kandidat ne smije biti. On se treba pozicionirati kao kandidat budućnosti, a ne prošlosti. Smatra to politički analitičar Ivica Relković koji ističe kako je to Škorina jedina prednost na temelju koje će mu biti svejedno tko mu je protivnik u drugom krugu.

– Kolindu Grabar-Kitarović pobjeđuje glasovima svih onih koji ju ne žele, a takvih je debelo iznad 50%, a Zorana Milanovića pobjeđuje glasovima od centra nadesno, a ne bi bilo nemoguće da mu se zalomi i pokoji protestni lijevi glas birača koje je Milanović odbio od sebe svojim karakterom – smatra Relković i dodaje kako Škoro, u ovom trenutku, treba samo znati ući u drugi krug, a što nije nimalo jednostavno.

– Miroslav Škoro je objavom kandidature s izazovom povećanja ovlasti predsjednika i prilično mirnim, ali uvjerljivim gardom da će u konačnici za ustavne ovlasti pitati birače, a ne mainstream stranke, matirao tri protukandidata. Matirao je aktualnu Predsjednicu, jer ona sad uopće nema sadržaja za svoju kampanju koju uopće nije ni objavila. Što će ona dalje nuditi s pozicije ovakvih ovlasti? Najbogatiju zemlju s kojom joj se Škoro narugao u svojoj objavi? Ili će se i ona sjetiti da treba veće ovlasti. Matirao je i Zorana Milanovića koji kao kandidat s karakterom kaže da ide u utrku za ovakvog ustavno okljaštrenog predsjednika, jer eto tako je kako je. A on prihvaća činjenicu da se ionako ništa ne može mijenjati dok traju HDZ i SDP kao kapacitet dvotrećinskog broja zastupnika. Matirao je i Mislava Kolakušića koji je najavio da će biti sve i svašta, ali nije rekao išta od sadržaja kojim bi to sve i svašta popunjavao – kaže Relković.

Drži i kako je Škoro postao velik problem premijeru Plenkoviću koji kao predsjednik vlade ne može računati s predsjednikom kakvog je najavio Škoro. Jer Škoro ne nudi kohabitaciju, nego konkurenciju i tu za Andreja Plenkovića, smatra Relković, nema prostora za suradnju i nekakav kompromis.

Davor Bernardić i Zoran Milanović imali su na umu sigurnu kampanju protiv Kolinde Grabar-Kitarović, ali im se događa promjena razine igre. Ako Milanović ne uđe ni u drugi krug, gdje će njih dvojica? Jer ako izgube predsjedničke izbore, izgubit će još sigurnije i parlamentarne. A to je sve u jedva godinu dana vremena koje je pred nama. I što će ostati od naoko stabiliziranog SDP-a nakon tog predsjedničko-parlamentarnog neuspjeha? – naglašava Relković.

Pita se i tko će sad od centra prem desno uopće najaviti kandidata?

– Neovisni za Hrvatsku? Suverenisti? Most? Bilo čiji kandidat bio bi označen kao saboter Škorina ulaska u drugi krug. Bili bi tek kandidati za gricnut 2%. Panenić kandidat? Koga, čega? Škoro je možda ukrao izbore svima...? – kaže Relković koji se pita i hoće li se sada promjene Ustava sjetiti i Plenković i Bernardić i Milanović koji je toga i prije bio svjestan. Možda, kaže, ni Kolindi Grabar- Kitarović više uopće ne odgovara kandidatura.

– Možda mi još uvijek ne znamo imamo li mi izbore po sadašnjem modelu ili najprije slijede Ustavne promjene... Ustavne promjene prije ili poslije izbora. U svakom slučaju to može provesti ili spriječiti samo jedna jedina politička opcija u Hrvatskoj. Velika koalicija. Sad ili nikad – kaže Relković.

VIDEO Milanović odgovorio na pitanje koga se najviše boji u predsjedničkoj utrci:

Komentara 196

PA
Pajkoslava2
19:22 23.06.2019.

kad sam prije koji mjesec čula da bi se gosp. Škoro mogao kandidirati za predsjednika, pomislila sam da nam je samo to još trebalo. Danas sađ promijenila mišljenje... mozda nam bas to treba.. Vidjet ćemo dalje kako će se stvari razvijati.

Avatar Matija22
Matija22
19:48 23.06.2019.

i Ronald Reagan je bio glumac pa je uvršten među najbolje američke predsjednike koji su bili odmah poslije George Washingtona i Franklin Delano Roosevelta zašto nebi doktor nauka i pjevač Miroslav Škoro bio predsjednik

MA
marijaqwer
19:27 23.06.2019.

Škoro je najbolji kandidat do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije