Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučno rekli ne

Sj. Karolina podržala ustavnu zabranu istospolnih brakova

'Atmosphere outside the Manhattan City Clerk\'s office during the first day of gay marriage in New York, NY on Sunday, July 24, 2011. Gay marriages became legal in New York today.
Photo by Guerin-Mous
'Guerin-MoussePress Association/Pixsell'
09.05.2012.
u 09:46

Prema prvim rezultatima, nakon prebrojavanja 74 posto glasova 60 posto građana Sjeverne Karoline odlučilo je da na snagu odmah treba stupiti ustavni amandman koji zabranjuje istospolne brakove

Čini se da građanima Sjeverne Karoline nije bilo dovoljno što zakon brani sklapanje istospolnih brakova nego su se svim silama potrudili da to uđe i u ustav njihove savezne države.

Prema prvim rezultatima, nakon prebrojavanja 74 posto glasova 60 posto građana Sjeverne Karoline odlučilo je da na snagu odmah treba stupiti ustavni amandman koji zabranjuje istospolne brakove, javlja BBC. Podršku istospolnim zajednicama dalo je 40 posto građana.

I ranije ankete upućivale su na to da će amandman biti prihvaćen, a brak se definira samo kao zajednica muškarca i žene.

Građanima Sjeverne Karoline, čini se, ništa nisu značile riječi američkog potpredsjednika Joea Bidena koji je podržao istospolne zajednice, ni preporuka bivšeg predsjednika Billa Clintona koji im je preporučio da odbace predloženi amandman.

Komentara 18

FA
falkye
10:46 09.05.2012.

ajde nešto pametno i od njih.

AJ
ajmenama
10:51 09.05.2012.

Doista je lijepo vidjeti da bar netko ima stav i hrabrost izboriti se za njega. Baš će biti zanimljivo pratiti što će se dalje s ovim zakonom događati: na koji će ga način pokušati srušiti političari i razni lobisti. Teško je vjerovati da će homoseksualni krugovi prihvatiti činjenicu da cijela jedna država ustraje na stavu da se \"brak definira samo kao zajednica muškarca i žene\". I to još usred Amerike. Živi bili pa vidjeli!

PE
Pegaz
14:34 09.05.2012.

hellbilly :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije