Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat znanosti

'Pretpostavljamo da će reizbor užasnuti Milanovića'

Sindikat znanosti,Igor Radeka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
01.06.2014.
u 11:57

U izborima za članove Velikog vijeća od 48 kandidata u tajnom glasovanju najviše od 234 glasa, dobio je dosadašnji predsjednik toga vijeća Vilim Ribić

Igor Radeka novi je predsjednik Sindikata znanosti. Dojučerašnji potpredsjednik Sindikata tu će funkciju obnašati sljedeće četiri godine. Stručnjak za pedagogiju sa Sveučilišta u Zadru sinoć je na saboru Sindikata kao jedini kandidat osvojio 234 od 237 važećih glasova.

U izborima za članove Velikog vijeća od 48 kandidata u tajnom glasovanju najviše od 234 glasa, dobio je dosadašnji predsjednik toga vijeća gospodin Vilim Ribić (ukupno 210 glasova), priopćio je Sindikat.

- Pretpostavljamo da će ponovni izbor gospodina Ribića užasnuti predsjednika Vlade Zorana Milanovića kojem je smetala njegova dugovječnost. Kao što vidimo, članovi Sindikata znanosti odlučili su se za produljenje dugovječnosti jer prepoznaju odgovaran, pošten, transparentan i marljiv rad, sve ono što nedostaje Zoranu Milanoviću na njegovoj funkciji - komentirali su Sindikalisti.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ribić je pojasnio da nije još izabran za predsjednika Velikog vijeća jer izbor predsjednika Velikog vijeća obavlja Veliko vijeće na konstituirajućoj sjednici, pri čemu se moraju susresti dvije volje, "jedna je moja da to i dalje obavljam, a druga je volja članova Velikog vijeća da me izaberu".

– Najveći broj glasova dobiven na Saboru je svakako važan kriterij, kao i dosadašnji moj rad, ali on ne mora biti dovoljan. S obzirom na teret odgovornosti moram i ja prelomiti mogu li to odraditi u iduće četiri godine na jednako učinkoviti način – pojasnio je Ribić.

Izabrano je i ukupno 28 članova Velikog vijeća u kojem su, po statutu Sindikata, zastupljeni i asistenti te predstavnici nenastavnog osoblja i predstavnici sve četiri sveučilišne regije. Također, izabrani su novi članovi Nadzornog vijeća i Časnog suda. U tijelima Sindikata nakon ovih izbora nalaze se mnogi veoma uspješni istraživači, a neki i sa svjetskim odjecima njihovog rada.

Nakon tri uzastopna mandata, zbog odlaska u mirovinu sa Sindikatom se oprostio njegov dosadašnji predsjednik Krunoslav Pisk, koji je u znanstvenoj zajednici poznat i kao bivši ravnatelj Instituta Rudđer Bošković, predsjednik njegovog Znanstvenog vijeća i sadašnji direktor Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku.

>>Vilim Ribić: To da je Milanović neradnik znamo i mi

Komentara 11

OG
Oger
13:43 01.06.2014.

Umisljenosti sindikalistima stvarno ne nedostaje.

DP
Dioklecijanova palaca
14:47 01.06.2014.

Vilim Ribič je prekinuo štrajk u obrazovanju 2006. da bi popio šampanjac sa Sanaderom a onda je odustao od sindikalnih zahtjeva.

KU
kukulešće
13:13 01.06.2014.

Tko se sjeća sindikalca Borisa Kunsta sad ga može viditi u reinkarnaciji Ribića i kakve veze s njegovim izborom Milanović stvarno ste jadni .........drugarski pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije