Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške optužbe

Silovali i fizički zlostavljali 220 dječaka u mornarici?!

mornarica
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.05.2014.
u 08:27

Veliki skandal o masovnim silovanjima mladih regruta u mornarici potresa Australiju

Teške optužbe o silovanjima i mučenjima mladih regruta u mornarici potresaju Australiju. Fizička zlostavljanja te seksualna napastovanja 220 mladića dogodila su se tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća u bazi HMAS Leeuwin u Zapadnoj Australiji, javlja AFP.

Dosadašnji rezultati istrage o zločinima uskoro će biti prezentirani u tamošnjem parlamentu. Istragu vodi posebno organizirana radna skupina na čelu sa sucem Lenom Robertsom-Smithom.

– Mnogi ljudi ne žele izaći u javnost sa svojim pričama, no ono što sam čuo je stravično – kazao je sudac Roberts-Smith objašnjavajući da je u mornarici očigledno postojala neslužbeno uspostavljena hijerarhija koja je omogućavala zlostavljanje regruta u dobi od 15 i 16 godina. Istraga je proširena i na sedam novih slučajeva, no postoje indicije da su se zlostavljanja događala i prije.

>>Učitelj pedofil drogirao i zlostavljao 60 učenika!

Komentara 13

DU
Deleted user
08:59 05.05.2014.

Tolerancija, govor mržnje, ne osuđujte ljude, kako ste znali govoriti oni su samo malo drugačiji.

RA
ranko75
10:24 05.05.2014.

U SAD sada uvode da je pedofilija seksualna orijentacija,to jest on voli imati seks sa djecom,kao sto neko voli plavuse,neko crnke, aneko djecu.Takav mu je ukus, sve je normalno.Mi bi i drek pojeli i rekli da je ukusno,samo ako je sa zapada.Mi imamo svoje tradicije koje su daleko duze nego je drzava SAD,a sada oni hoce da nas uce kako treba da zivimo, a mi kao ovnovi hocemo da ucimo od njih umjesto da vidimo sto je dobro kod nas.Tako nam i treba kada smo ovnovi.

DU
Deleted user
09:03 05.05.2014.

Sad je i kod nas puno toga jasnije zašto se ne podižu istrage i optužnice za silovanja žena i muškaraca tijekom srbsko-crnogorske četničke kamarile na Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Problem je u sličnim ljudima koji rade za nadležne institucije koje bi morale procesuirati sebi slične.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije