Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šeks: Tadićeva izjava na Ovčari je izvrsna

- To je važan i vrijedan iskorak i utjecat će bitno na odnose Hrvatske i Srbije, ali i na stabilnost cijele regije
04. studenoga 2010. u 12:44 54 komentara 22 prikaza
vladimir šeks
Foto: Arhiva VL

Izvrsna izjava predsjednika Srbije Borisa Tadića. Ne samo da je izrazio žaljenje, nego je i dao ispriku zbog zločina. To je važan i vrijedan iskorak i utjecat će bitno na odnose Hrvatske i Srbije, ali i na stabilnost cijele regije - komentar je potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa na prvu izjavu srbijanskog predsjednika Tadića danu na Ovčari.

Optimistična je i potpredsjednica Sabora Željka Antunović.

- Ako već nije do izjave došlo ranije, dobro da je sad. Za ispriku treba hrabrosti. Ali nadam se da neće samo na tome ostati i da će svaki idući dan biti obilježen u skladu s tom isprikom - poručila je Antunović.

>>Tadić na Ovčari: Upućujem riječi isprike i iskreno žaljenje

Kajin: Vukovarsku žrtvu ne treba relativizirati

Za IDS-ovca Damira Kajina Vukovar je najbolje mjesto za razgovor hrvatskog i srbijanskog predsjednika, no on neće, kaže, staviti točku na i hrvatsko-srbijanskih odnosa.

- Isto je tako sigurno da ni Tadić kurtoaznim izjavama žaljenja neće izraziti tvrdnju da je bivša jugoslavenska vojska pod patronatom njegova prethodnika Miloševića bila agresor jer bi to impliciralo ratnu štetu u korist Hrvatske i BiH - kaže Kajin. Dodao je i da je Boris Tadić u Paulin Dvor mogao doći neki drugi dan.

- Nesporno je da se tamo također dogodio stravičan do danas nekažnjen zločin, ali vukovarsku žrtvu na taj način ne treba relativizirati - rekao je Kajin.

Friščić: Možemo praštati, ali ne treba zaboraviti

- Postoji ona riječ utjeha. Možemo praštati, ali ne treba zaboraviti. Tko zaboravi prošlost, ona mu se često vrati - komentirao je potpredsjednik Sabora Josip Friščić dolazak srbijanskog predsjednika Tadića u Vukovar. Taj njegov čin je, kaže, dobrodošao, ali njime se neće zatvoriti "knjiga".

- Još je tisuće onih za koje ne znamo gdje su im kosti, otvoreno je pitanje nezbrinutih nakon rata, pitanje granice nije riješeno, očekujemo i sudske pravorijeke - nabrajao je Friščić sva otvorena pitanja koja Hrvatsku još uvijek tište.

Ovo je pozitivna faza u odnosima Hrvatske i Srbije. Naravno, bit će 
i onih koji prigovaraju, komentirao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.

Pariz: Ključan susret za područnu postoj

Pariz: Ključan susret za područnu postojanost

”Francuska pozdravlja susret dvojice predsjednika, koji pridonosi ozdravljenju odnosa i pomirenju među zemljama balkanskoga područja”, stoji u priopćenju koje je francusko ministarstvo vanjskih poslova poslalo bruxelleskim dopisnicima.

- Jačanje suradnje između Hrvatske i Srbije ključno je počelo područne postojanosti i pomaže im približiti se Europskoj Uniji. Francuska iznova potvrđuje svoju punu potporu europskoj perspektivi tih zemalja – dodao je u priopćenju glasnogovornik Quai d’Orsaya Bernard Valero nakon sastanka predsjednika Josipovića i Tadića u Vukovaru, u, kako je napisao, “mučeničkome gradu koji je razorila jugoslavenska vojska”. (sdp)

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • xychhr-200:

    A što si je gospodin \"izumitelj\" raznih glupih i za narod pogubnih zakona \"drmnuo\" prije ove slavne izjave..???

  • -obrisani-:

    04.11.2010. u 19:59h cxiril je napisao/la: Jedina prava istina je da su Hrvati i Srbi jedan narod uvučen u svojoj ludosti u bratoubilački rat. _______________________________________________________________ E, kakovog li ovog budalu majka rodi.

  • snovak45:

    Što ? Ne smije se reći da se Šeks slikao kraj boce ?