Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s Karamarkom

Šefovima sindikata predstavljeni glavni naglasci HDZ-ova gospodarskog programa

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.09.2015.
u 16:23

HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević nakon sastanka je poručio kako su ključni naglasci HDZ-ova gospodarskog programa zapošljavanje i obrazovanje, kao i da je budućnost gospodarskog rasta u razvoju privatnog sektora

Tomislav Karamarko, šef HDZ-a, sastao se danas u središnjici stranke s predstavnicima pet sindikalnih središnjica u sklopu “Razgovora za bolju Hrvatsku”, a šefovima sindikata predstavljeni su glavni naglasci HDZ-ova gospodarskog programa.

Sindikalisti su zadovoljni što su pozvani na razgovor, očekuju da će uskoro dobiti i cjelokupni gospodarski program HDZ-a, a svi su suglasni da Gospodarsko-socijalno vijeće u budućnosti mora imati važniju funkciju jer je sada instrument političke manipulacije.

– Zadovoljan sam sastankom, razgovaralo se i polemično. HDZ misli sa svim socijalnim partnerima razgovarati na produktivan način i to sindikati ne mogu ne prihvatiti i ne pozdraviti. Bilo je polemičnih tonova vezanih za makroekonomski aspekt, a naglasio sam da je financijska stabilizacija kao i restrukturiranje gospodarstva imperativ za Hrvatsku – rekao je Vilim Ribić, šef Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja.

HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević nakon sastanka je poručio kako su ključni naglasci HDZ-ova gospodarskog programa zapošljavanje i obrazovanje, kao i da je budućnost gospodarskog rasta u razvoju privatnog sektora. Naglasio je da su razgovori sa sindikatima bili otvoreni te da je postignuto suglasje oko ciljeva koji su pred Hrvatskom.

– Ne samo što smo sindikatima predstavili glavne elemente programa nego smo razgovarali i o konkretnim rješenjima i projektima – rekao je Milošević.

Mladen Novosel, šef Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, rekao je kako će Savez preksutra na svom Predsjedništvu imati svoju predizbornu platformu koju će medijima predstaviti u četvrtak.

– Platformu ćemo poslati svim parlamentarnim strankama, a očekujemo da će HDZ biti jedna od prvih stranaka koja će doći u Savez i razgovarati o našem programu – rekao je Novosel. Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge radničkih sindikata rekao je da, uvjetno rečeno, iskazuje zadovoljstvo naznakama HDZ-ova programa koji ide u smjeru promjene strukture loše gospodarske politike.

– Prioritet tog programa je stavljanje u funkciju potencijala koje RH ima, zatim poljoprivredno-prehrambeni sektor s naglaskom na prerađivačkoj industriju gdje slijedi obračun s uvozničkim lobijem. Slavonija i njezine županije bilježe najveću nezaposlenost, a zahvaljujući drukčijem pristupu, bitno bi se trebala smanjiti stopa nezaposlenih i spriječiti egzodus iz Hrvatske – rekao je Matijašević.

Krešimir Sever, šef Nezavisnih hrvatskih sindikata, imao je potrebu reći kako je sastanak u HDZ-u dogovaran još u lipnju i da nema veze s predizbornim tajmingom.

– Sastanak je bio sadržajan, imali smo prigode preletjeti program HDZ-a koji se toliko dugo čeka. Ti su materijali debljine jednog dobrog pedlja, a u njima je sve, od demografske politike, promjena u gospodarskoj politici itd. Dobro je da je HDZ-ov program izišao iz fantomskih okvira njegova nepostojanja – rekao je Sever. U HDZ-u pak kažu da će program predstaviti tijekom izborne kampanje.

>> Sindikati Vertikale obrazovanja odlučili: Idemo u štrajk!

>> Milanović puca po Karamarku kao osobi, šef HDZ-a uzvraća: Neću u to blato

Komentara 106

UI
Uvijek_iskreno
16:28 14.09.2015.

Iz krize nas moze izvuci samo kvalitetan gospodarski program i oni koji ce ga u potpunosti provest, a HDZ upravo to i moze!

Avatar LunjoDokmanovic
LunjoDokmanovic
16:28 14.09.2015.

za ovu bankrot koaliciju smo se vec uvjerili da nema nista osim onog fantomskog #plan21tragedies, ali vidi se da dolaze novi ljudi, nova snaga, konacno ljudi koji vole svoju zemlju i svoj narod

GK
Govorim_kako_vidim
16:34 14.09.2015.

Bar da netko zna komunicirati normalno sa sindikatima već kad "socijaldemokratska vlast " ne zna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije