Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovci uzvratili

SDP: Lucić je fiktivno najsiromašniji zastupnik u Saboru

dupan
Dušan Mirković/PIXSELL
22.10.2013.
u 22:50

Ivan Čolak ustvrdio je da je Lucić prilikom dizanja kredita dao osobne mjenice, a nakon toga je imovinu prenio na članove svoje uže i šire obitelji

Zdravko Ronko, predsjednik županijskog SDP-a, na danas održanoj konferenciji demantirao je mnoge stvari, a prije svega one koje se tiču porezne politike, a koje je prije tjedan dana iznio Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a na konferenciji za novinare. – Iznio je niz neistina i objeda o Vladi RH, ministarstvima i Poreznoj upravi i posebno prema ministru Slavku Liniću zbog, kako on to kaže represivnih i nasilnih aktivnosti i iživljavanja koje provode prema poduzetnicima. Lucić je na kraju ponudio i vlastiti primjer, odnosno kako se oni iživljavanju na njegovu primjeru – objasnio je Ronko.

Dodao je da je neistina da 50 posto obrtnika i poduzetnika Požeško-slavonske županije više ne funkcionira zbog represije i nasilnih mjera RH. Ronko je zatim iznio brojčane podatke prema podacima Obrtničke komore iz kojih je vidljivo da nema ni jednog uništenog obrtnika, a prema izvodu Državnog zavoda za statistiku ove godine ima 47 više trgovačkih društava nego prošle godine, što je za 15 posto više. Vicko Njavro na konferenciji za novinare istaknuo je da ima nekih koji smatraju da se obveze prema državi i javnim poduzećima ne trebaju plaćati. – Kada saborski zastupnik Franjo Lucić govori o vlastitom primjeru kako se nad njim iživljava Vlada RH i kako Porezna uprava prema njegovim tvrtkama vrši represiju, imamo obvezu reći kako je sve svoje tvrtke odveo u programirani stečaj, a u tom pravcu sada vodi i tvrtku Građa promet d.o.o. – kazao je Njavro dodajući da je Lucić ostao dužan 80 milijuna kuna duga što državi, što javnim poduzećima, što radnicima, što bankama i fondovima te drugim dobavljačima.

Pozvao je policiju, Uskok i Državno odvjetništvo da ispita gdje su ti novci završili te da isto tako pronađu i kazne one koji su to Luciću omogućili. Ivan Čolak je ustvrdio da je Lucić prilikom dizanja kredita dao osobne mjenice, a nakon toga je imovinu prenio na članove svoje uže i šire obitelji. – Vjerojatno zato da se te mjenice ne mogu naplatiti jer on danas nema ni kuće, ni voćnjaka, ni zemljišta ni automobila, ali zato vozi BMW. On je tako fiktivno postao najsiromašniji saborski zastupnik, a tvrdi da se Vlada svojom poreznom politikom iživljava nad njim. Zapravo se on iživljavanja nad ministarstvima i Poreznom upravom – tvrdi Čolak.

>> 'Pun sam energije i još jako puno mogu dati stranci i županiji'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije