Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bianca matković:

'Sanader mi je 15 godina bio šef, mi nismo u prijateljskim odnosima'

fimi media (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
26.03.2013.
u 13:03

Za crne fondove čula sam iz medija, a u 15 godina, koliko sam radila sa Sanaderom, nisam nikada čula da je on spomenuo Fimi mediju – kazala je Matković.

– Nisam u prijateljskim odnosima s doktorom Sanaderom. On je bio moj šef skoro 15 godina. A kada ste me već to pitali, s obzirom na to da se u medijima svašta pisalo, željela bih vam reći i da nije istina da je on živio kao podstanar kod moje obitelji – kazala je Bianca Matković, bivša ministrica u vladi Ive Sanadera i nekada osoba od njegova najvećeg povjerenja, svjedočeći u nastavku suđenja za aferu Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu.

Bivša ministrica u ovom je sudskom postupku drugi put sjela na klupu za svjedoke. Naime, već je saslušavana kao svjedok USKOK-a, a sada je svjedočila kao svjedok Sanaderove obrane. Iskazivala je o načinu na koji je funkcioniralo predsjedništvo HDZ-a, a kao i sve njezine bivše kolege koje su prošle kroz veliku sudnicu zagrebačkog Županijskog suda, ni ona nije čula za crne fondove, Fimi mediju...

– Za crne fondove čula sam iz medija, a u 15 godina koliko sam radila sa Sanaderom, nisam nikada čula da je on spomenuo Fimi mediju. Radila sam na nekoliko izbornih kampanja HDZ-a i nisam nikada čula da je Fimi media radila za HDZ. Te poslove u izbornim kampanjama obavljala je tvrtka Masol – kazala je B. Matković.

Jadranku Sloković, braniteljicu Ive Sanadera, zanimalo je otkada B. Matković poznaje Sanadera, tko su mu bili prijatelji, kakvo mu je bilo imovno stanje, je li imao tvrtke po Austriji...

– Sanadera poznajem od 1997. godine kada mi je bio šef u Ministarstvu vanjskih poslova. On je bio iznadprosječnog imovnog stanja, što zaključujem iz njegova stila života. Vozio je Mercedes, imao je stan u Splitu, kuću u Zagrebu, putovao je, išao na izložbe, bio uključen u društveni život... U to vrijeme poznavala sam malo ljudi koji su živjeli na takav način i takvim stilom života – kazala je B. Matković.

Kazala je i da je čula za Sanaderovu kolekciju slika, iako je osobno nije vidjela jer nije išla kod njega kući. Čak mu je i sama skupa s obitelji poklonila jednu sliku, a na upit Željke Mostečak, zamjenice ravnatelja USKOK-a, zašto je Sanaderu s obitelji poklonila sliku ako nisu bili prijatelji, B. Matković je odgovorila:

– To je bila jedna ljudska gesta jer su mi 2002. godine, kada je bio saborski zastupnik, on i njegova obitelj pomogli u teškoj životnoj situaciji za mene i moju obitelj.

Suđenje se nastavlja 2. travnja, kada je predviđeno saslušanje četvero svjedoka, a među njima i pjevača Mate Miše Kovača i Marka Perkovića Thompsona. Njih su dvojica svjedoci obrane, a kako se zadnji put nisu pojavili, ovaj im je put pozive uputio sud. Eventualni ponovni nedolazak bez valjane isprike mogao bi rezultirati sudskim nalogom da ih u sudnicu dovede policija.

>>'Nisam čuo ni za crne fondove ni da je stranka plaćala mimo računa'

Komentara 2

SD
Sonja Daisy
13:23 26.03.2013.

pa kaj nije Sanader posjedovao samo prastari Renault 8, odakle sad mercedes, valjda je žena halucinirala i tako, sapunica se nastavlja s likovima koji ništa nisu znali... jel se i u jednoj epizodi pojavljuje netko tko išta zna u stvariari Fimi mediju su izmislili mediji, zaključak se nameće sam po sebi

DO
dobrek
13:07 26.03.2013.

Kak je zanimljiva ta žemska. Udbaši SIS-ovci, Josip Perković ( sin Saša predsjednikov savjetnik) sa suradnikom Zdravko Mustać, obojica na njemačkoj potjernici. Kada je u pitanju lova oni imaju tu svoje prste. Mustać je imao kucu u Austriji. U toj kuci je godinama živio ni više ni manje nego sam Ivo Sanader. Nećakinja Zdravka Mustaća je Bianka Matković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije