Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sabor ponovno skinuo imunitet Tomislavu Sauchi

Prije izglasavanja, SDP-ov Arsen Bauk i HNS-ov Milorad Batinić tražili su da se glasovanje odgodi do idućeg tjedna
21. travnja 2017. u 13:43 10 komentara 1049 prikaza
18.05.2016., Zagreb - Nakon cetiri tjedna bez kvoruma u Saboru je za danas zakazano glasovanje o do sada raspravljenim tockama dnevnog reda. Tomislav Saucha. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Hrvatski sabor sa 66 glasa za, 25 protiv i 15 suzdržanih ipak je ponovno skinuo imunitet bivšem SDP-ovcu Tomislavu Sauchi na zahtjev DORH-a, odnosno USKOK-a, kako bi se pokrenuo novi kazneni postupak protiv njega vezano uz slučaj Dnevnice. Prije izglasavanja, SDP-ov Arsen Bauk i HNS-ov Milorad Batinić tražili su da se glasovanje odgodi do idućeg tjedna kako bi se prije toga na razini Klubova zastupnika pokušao postići dogovor o uspostavljanju nove prakse prema zahtjevima za skidanje imuniteta, kako od strane privatnih tužitelja tako i od DORH-a, no zahtjev nije urodio plodom.

- To ne tražimo da bismo nekome poslali poruku nego da dokažemo da Hrvatski sabor nije poštanski sandučić koji samo proslijedi zahtjeve – kazao je Bauk. HDZ-ov Branko Bačić rekao je kako se osobno se slaže s idejom mijenjanja prakse – da se svi privatni zahtjevi automatski odbijaju, a svi zahtjevi DORH-a automatski odobravaju – no da je spreman o tome razgovarati. Ipak, dodaje, ne bi bilo dobro takvu inicijativu vezivati uz specifične slučajeve, već bi o mijenjanju prakse trebalo raspravljati kada nema nikakvih zahtjeva za skidanje imuniteta zastupnicima.  

>> Ivana Saucha: Moj suprug nije glup čovjek, a proširenje istrage je doživio tragično

>> DORH tereti Sauchu da je s tajnicom Zeljko podijelio 39.140 kuna

Elipso

  • zis101:

    Nikakva šteta, čovjek umjesto da radi u Saboru čita knjige. Nije ni čudo da je bio savjestan i u Vladi, što nije, možda mu se to s dnevnicama ne bi niti dogodilo… Al trebalo je ići s Zokom žderati i ... prikaži još!i lokati naokolo. Sad cvili. On žrtva? Pa ovaj narod je tvoja žrtva. Saucha narod te plaćao da radiš svoj posao. A priznao si da si bio nemaran i da je pritom nastala znatna financijska šteta. Pa što je to? Kriminal naravno. Pa već zbog toga trebaš na robiju.

  • skypilot:

    Klasična udbaška rabota u hrvatskom udbaškom pravosuđu. Vještaci zaključuju da je nedvojbeno na putnim nalozima Sauhin potpis. Onda dolazi dežurni udbaš-supervještak i na novom vještačenju istih potpisa, teškim "pravnim" frazetinama i retoričkom magluštinom "utvrđuje" (nepobitno) da to jednostavno ne mogu ... prikaži još!u biti Sauhini potpisi. Tako rade udbaški sudovi i njihovi vještaci u Hrvatskoj. Državni odvjetnici namjerno pišu tužbe koje padaju odma' na početku rasprave i to po naputku drugova iz Komiteta. Ili se recimo donese prvostupanjska presuda, čista k'o suza, u igru ulaze udbaši, suđenje se ponavlja i na drugom suđenju presuda pada k'o gnjila kruška. Naravno, pronađena je veza kod utjecajnog druga iz Partije ili pravosuđa i stvar riješena. Pravosuđe- udbaška, kriminalna organizacija i gnjilotina koja ima zadatak dobiven od četničkog Vrhovnog štaba, totalnim kaosom uništiti Hrvatsku.

  • Tihomir 70:

    Sabor ponovno skinuo imunitet Tomislavu Sauchi.. Dokad če mu ga skidati i oblačiti ?