Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRPIMO UDARCE, TREBAMO MIR

Ivana Saucha: Moj suprug nije glup čovjek, a proširenje istrage je doživio tragično

ivana saucha
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
12.04.2017.
u 14:42

Ivana Saucha, odvjetnica i supruga Tomislava Sauche optuženom u aferi Dnevnice, obratila se javnosti pred Općinskim sudom u Selskoj ulici.

Ivana Saucha održala je konferenciju za medije ispred Općinskog suda u Selskoj ulici gdje je govorila o optužbama na račun njezinog supruga Tomislava Sauche optuženog u aferi Dnevnice.

Saucha je na početku rekla kako se kriv čovjek ne ponaša na način kako se ponašao njen suprug. Podsjetila je kako je stao pred kamere HRT-a gdje je rekao kako se radi o greški ili o ozbiljnom kaznenom djelu. Rekla je kako mu je nakon nekoliko dana određen pritvor te da su tada tjedan dana preživljavali jedno od najgori životnih iskustava.

- Skinut mu je imunitet zbog 117 putnih naloga zbog putovanja koja se nisu desila. Što se dogodilo iza toga, saznali smo da se putovalo i kasnije - rekla je Ivana Saucha.

- Isto tako znamo da je gospođa Zeljko danima sjedila u Uredu premijera i da se sada na nju proširuje istraga. Podsjetit ću vas na nekoliko činjenica. Moj suprug je razriješen 21.01. 2016. godine, mislite da nije imao dovoljno vremena da utječe na svjedoke ako je to bilo kazneno djelo? Itekako je imao - rekla je Saucha.

Pozvala je novinare da istraže način funkcioniranja Ureda premijera.

DORH je nedavno zatražio dodatno ukidanje imuniteta Sauchi zbog proširenja istrage kojom je sada obuhvaćena i njegova bivša tajnica Sandra Zeljko.

- Život nam je pretvoren u pakao jer je vrlo lako braniti krivog čovjeka, a teško nevinog - izjavila je Saucha i dodala da je njen suprug proširenje istrage doživio tragično te da on nije glup čovjek.

- Moj suprug nije takav da tereti nekoga trećeg. On s tim ne bi mogao živjeti - rekla je Saucha.

Saucha je kazala kako se ispostavilo da se njen suprug prevario u vezi Sandre Zeljko koju je smatrao vrijednom i marljivom osobom.

- Ispostavilo se da se prevario, ali prevarili su se i Zelić i Božinović. Nije znao ni za njene probleme - izjavila je Saucha i dodala kako Tomislav nije znao da Zeljko ima financijske probleme.

- Ona je najviše teretila mog supruga, a sada ulazi u kategoriju ključnog svjedoka - izjavila je Saucha.

>> DORH tereti Sauchu da je s tajnicom Zeljko podijelio 39.140 kuna

>> Saucha: Osjećam se kao Josef K., Franza Kafke

Komentara 46

FN
Fr@njo
14:54 12.04.2017.

idu mi suze na oci..pitaj ga kome je predao pokradeno..

DU
Deleted user
14:57 12.04.2017.

Pitaj ga što suprug i Predsjednik vlade Milanović rade u pizzerii Kariojola sa kapama na glavi??????da ih narod ne skuži.Sve ti to dobro znaš,a da je pametan otom potom!

ZA
zakrapina
15:12 12.04.2017.

Ovdje se radi o jednoj dobro organiziranoj hobotnici oko Milanovića. Ovakav mehanizam kriminala nije mogla osmisliti tajnica. Iz slučaja dnevnice je vidljivo da je novac trošen potpuno netransparentno i nezakonito te da su sve naloge potpisivali i nalogodavci, to je u ovom slučaju Saucha. To je prema izvješću državne revizije učinio 117 puta. Kome je novac otišao, to je pravo pitanje. Pola milijuna kuna, pola budžeta za inozemna putovanja ureda premijera otišlo je na fiktivna putovanja, Milanović kao to nije znao? Saucha nije to znao? Malo morgen! Blagajnom su se svi posluživali, i očito su miševi pomislili, ako može šef (Saucha), mogu i oni! Ova priča je puno šira, a represivni aparat je napokon odlučio pritisnuti Sauchu i tajnicu da propjevaju. Saucha i tajnica su povezaniji i znaju puno više nego svi mi mislimo. Dorh na početku nije želio dublje kopati po slučaju jer su znali kao i mediji koji su se stavili u zaštitu Sauche da ako on padne i propjeva, povlači sa sobom i Milanovića, Saucha je mislio da je namagarčio DORH, nadam se da ga DORH s novim dokazima bude pritisnuo da propjeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije