Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA

Sabati: Nakon izbora Gladović je na redu, nema ga tko spasiti

'varazdin/medjimurje varazdin, korzo, 25.06.08.  varazdinski zupan zvonimir sabati snimio Marko Jurinec'
'jurinema'
18.02.2011.
u 12:14

Uoči prijevremenih izbora u Klenovniku oglasilo se vodstvo HSS-a Varaždinske županije

Birači će znati ocijeniti postupke Izidora Gladovića, načelnika općine Klenovnik, nakon prijevremenih izbora je on na redu, više ga nitko ne može spasiti. Morat će se staviti u okvire gospodarske situacije - izjavio je u petak na presici Zvonimir Sabati, predsjednik HSS-a Varaždinske županije.

Tvrdi da je “svojeglavi načelnik” došao u sukob s većinom vijećnika i stranaka u općinskom vijeću.

- Da je želio komunicirati, riješili bismo problem, a to je njegova plaća, koja čini gotovo 8 posto općinskog proračuna. Bruto je 13, a neto 9,5 tisuća kuna, što je 30 posto više od plaća načelnika u najvećima Trnovcu i Maruševcu, koji imaju 6 puta veće prihode - kaže Sabati.

Dodaje i da je Gladović (HDZ) sam predložio proračun, koji je neravnomjerno zastupao klenovnička naselja pa su haesesovci dali amandmane.

- Napustio je sjednicu, a idući put i povukao prijedlog proračuna. Zakon mu dopušta da “kažnjeno” bude Općinsko vijeće pa slijede izbori - kaže Sabati te tvrdi da to nema veze s njihovom suradnjom s HDZ-om u ostatku županije.

Komentara 3

KA
kavkaz1
11:59 21.02.2011.

Ajd Sabati ne lupetaj bez veze. za sadašnje stanje u Klenovniku nije u pitanju gladovićeva plaća nego bolesna ambicija vašeg pulena Pintarića da postane glavni gazda u selu. da je Gladovićeva plaća previsoka za stanje općine nije sporno, ali jaa vas pitam tko je digao ruku kad su se izglasavali koeficijenti, isti taj Pintarić i drugi vijećnici.

DA
darko101
17:02 21.02.2011.

Takve male općine koje imaju proračun jedva dovoljan da se pokriju troškovi općinske uprave (a tu nije samo plaća načelnika) treba pripojiti većim općinama/gradovima u blizini. Koja svrha imati načelnika i upravu koji gospodari novcem koji okrene mala lokalna trgovina? U ovom slučaju Klenovnik i Voću treba pripojiti Ivancu kao što je to bilo i nekada.

DA
darko101
17:07 21.02.2011.

Samo da napomenem da bi i građani profitirali od takvog spajanja jer recimo jedan Ivanec je više u proteklim godinama investirao u manja mjesta koja mu pripadaju (Salinovec, Radovan, Margečan), nego su investirali Klenovnik ili Voća na cijelom svojem području.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije