Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROVOKACIJA'

Rusija predala prosvjednu notu ukrajinskom vojnom atašeu zbog prelijetanja zrakoplova kod Krima

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
02.02.2017.
u 08:44

Po ruskom ministarstvu obrane, ukrajinski avion Antonov An-26 nadletio je u srijedu dvije ruske platforme za bušenje ugljikovodika "Tavrida" i "Krym-1" na Crnom moru, u vodama ispred poluotoka pripojena 2014.

Rusija je pozvala u noći sa srijede na četvrtak ukrajinskog vojnog atašea i predala mu prosvjednu notu nakon "opasnog" prelijetanja ukrajinskog zrakoplova nad njezinim plinskim postrojenjima u vodama ispred Krima.

Po ruskom ministarstvu obrane, ukrajinski avion Antonov An-26 nadletio je u srijedu dvije ruske platforme za bušenje ugljikovodika "Tavrida" i "Krym-1" na Crnom moru, u vodama ispred poluotoka pripojena 2014.

To nadlijetanje na niskoj visini "stvorilo je prijetnju za sigurnost postrojenja i osoblja", piše u priopćenju ministarstva. "Te radnje smatramo provokacijom", dodao je on.

Do poziva dolazi dok istok Ukrajine doživljava novi val nasilja između proruskih pobunjenika i snaga Kijeva u kojima je od nedjelje poginulo najmanje 19 osoba.

Rusija je anektirala Krim u ožujku 2014. nakon referenduma o pripojenju koji su Kijev i Zapad proglasili ilegalnim.

>> Rusija rasporedila ratne brodove pored Krima zbog ukrajinskog pokusnog ispaljivanja projektila

>> Ovih 13 događaja moglo bi izazvati kaos na svjetskim tržištima u 2017. godini

Komentara 11

ZA
zagorecvz
11:40 02.02.2017.

Izgleda da smo svi zaboravili da je takav potez Rusije omogučio zapad i SAD igrama oko osamostaljenja Kosova. Ako netko smara da je osmostaljenje Kosova OK, ja osobno nemam nikaj protiv, onda je aneksija Krima OK. Bit će toga još.

OP
opančar
09:28 02.02.2017.

samo ti porosenko provociraj, mogli bi ti avioni nisko padat

DA
Darko1983
11:14 02.02.2017.

Zapad je financirao demostracije u Ukrajini.Htjeli su Nato u Ukrajini? Ko drugom JAMU kopa sam u nju upada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije