Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALI SVOJE PRIJEDLOGE

Ruganje na društvenim mrežama oko dizajna eurokovanica: 'Ovo najbolje oslikava Hrvatsku'

Facebook
06.02.2022.
u 16:33

Mnogi smatraju da motivi krađe i korupcije najprikladnije oslikavaju situaciju u Hrvatskoj

Dok se u javnosti vode rasprave je li moguće da se među izabranim dizajnima za eurokovanice s hrvatskim motivima našao i jedan ukradeni, na društvenim mrežama dio korisnika nastavio je zbijati šale na račun cijele situacije. Nakon što je upravo na društvenim mrežama i otkriveno da dizajn kune zlatice neodoljivo podsjeća na fotografiju s interneta, čiji je autor škotski fotograf, sada su se korisnici odlučili narugati svemu tome objavom svojih prijedloga motiva.

"Dobar je i Čaruga. Oslikava mentalitet", napisao je jedan građanin, referirajući se na poznatog slavonskoga razbojnika Jovana Stanisavljevića - Čaruge, koji je počeo harati krajem Prvog svjetskog rata kada je vladala velika glad. Zbog previše mitologiziranja oko njegovih razbojstava, Čaruga je s vremenom postao dio urbanih i ruralnih legendi i simbol razbojnika.

 

 

Našalio se i hrvatski karikaturist poznat pod pseudonimom Nik Titanik, koji smatra da Hrvatsku najbolje reprezentiraju motivi ovce, logo HDZ-a, kuverte kao simbola korupcije, motivi ustaša i partizana, ali i poznato pitanje "gdje si bio '91?". S njim su se u komentarima složili brojni građani.

Krađu i korupciju kao motive prikladne za predstavljanje Hrvatske vidi i još jedan korisnik koji je objavio sljedeću karikaturu:

 

Pogledajte i ostale ideje:

 

 


> > POGLEDAJTE I EMISIJU IZ STUDIJA Hrvat koji je citatom Miloševića ponizio bošnjačke političare: Tko je ovdje lud da opet ide u rat? Stanje u BiH je bolje nego u nadrealistima 

 

Ključne riječi

Komentara 64

V0
Vlaskoulicanec3.0
17:50 06.02.2022.

Ja sam da se na kovanice stavi Kmica-Sataraš. Time će hrvatski euro znatno dobiti na težini...

KO
Konstantinos
19:28 06.02.2022.

Izgleda da u ovoj državi čovjek ne može napraviti ništa dobro, ništa pozitivno a da ne bude najprije linčovan, optužen za plagijat, da je političkim vezama postigao to i to… postali smo društvo u kom ohlokracija vlada mainstream medijima i čereči svakog. Upravo Z og ovakve atmosfere linča nam i odlaze mladi. Zašto stvoriti nešto dobro kad će za to biti pribijen na stup srama? Odmah će ga se igrati, vrtjeti fejsbuk i druge objave, tražiti gadosti i repetirati politicko-medijski malj koji ga treba -zatuči. Toliko.

JO
Joseph1
18:11 06.02.2022.

Najglasniji su jugonosgičari i pripadnici jedne manjinice. Treba ipak pokušati shvatiti jadnićke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije