Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vau-vau Amigo

Riki se nakon zime koju je proveo na toplom vraća u hladan azil

Riki Predavac
Foto: Privatni album
1/3
16.02.2017.
u 20:48

Deset godina živio je na lancu, no i dalje je dobroćudno i premilo stvorenje koje se slaže sa svima, tim riječima 12-godišnjeg psa opisuju volonteri

U Rikijevom pogledu još se vidi nada, unatoč životnim nedaćama koje su trajale jedno dugo desetljeće.

Kad je nakon 10 godina spašen s lanca, utočište je pronašao u skloništu za napuštene životinje o kojima se brine udruga Vau-Vau Amigo iz Predavca, u blizini Bjelovara. I nije dobio neki kraljevski smještaj, dijelio je azilski boks s drugim psima. No, oko vrata nije više imao lanac, nije bio gladan i naučio je što je ljubav.

- Riki je jedna velika maza, slaže se sa psima, zna šetati na povodcu, strašno je privržen ljudima, poslušan je i odličnog zdravlja s obzirom na godine. Sitan je i sav koščat, jedno dobroćudno i premilo stvorenje - kažu za njega volonteri. Dvije godine bezuspješno su mu pokušavali pronaći dom. Najteže je bilo zimi, kad Riki nikako nije mogao ugrijati svoje već stare kosti. I ove zime konačno mu se nasmiješila sreća, Riki je otišao u privremeni dom. Spavao je na mekim dekicama, grijao kosti, imao je pažnju tete čuvalice cijeli dan. Uživao je, nije znao da to neće trajati vječno.

- Zbog brojnih problema Riki ne može ostati kod nje. Vratimo li ga u onaj ledeni boks, ubit će ga hladnoća i tuga, a nas bolje da nema ako do toga dođe - kažu volonteri i mole pomoć. Riki je predobar, prilagodit će svim uvjetima, samo da ga ne moraju vratiti u Predavac. Boje se da to neće preživjeti.

Riki je samo jedan od preko 100 pasa o kojima se brinu volonteri. Uvijek im nedostaje hrane, možete je donijeti u azil ili na njihov račun HR8324020061100610974 uplatiti novac. Što rade možete vidjeti i na njihovoj Facebook stranici ili se u to i osobno uvjeriti ako ih posjetite u azilu. Za dogovor kad možete doći nazovite ih na 091/59-44-857. I ljudi i psi dočekat će vas s veseljem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije