Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Rijeka Advent – za hladne dane ispunjene toplinom!

Rijeka Advent
30.11.2023.
u 10:56

Vrijeme Rijeka Adventa ono je vrijeme kad nam se, prolazeći gradom, spontano razvuče osmijeh na licu i obuzima nas osjećaj istinske radosti i zahvalnosti. Po Korzu šetamo u ritmu blagdanskih melodija, a svaki nam korak prati odsjaj tisuća lampica koje čitav grad oblače u najsvečanije ruho.

Mirisi blagdana i veseli žamor na adventskim kućicama i ove će nas godine mamiti da slobodne sate provedemo na riječkim ulicama i trgovima.

Rijeka Advent započet će 2. prosinca prigodnim programom na Korzu, u organizaciji Grada Rijeke, s početkom u 17.30 sati, uz nastup Prvih Riječkih Mažoretkinja i Eni Jurišić, koji će kulminirati pokretanjem blagdanske rasvjete na ulicama i trgovima u centru grada kojima će zavladati adventska čarolija.

Od tog svečanog trenutka, u kojem god pravcu krenuli, pratit će vas ljepota najljepših blagdanskih motiva i bogata adventska ponuda na simpatičnim kućicama gdje će svatko pronaći ponešto baš po svom guštu. Bilo da ste u potrazi za božićnim poklonima, idejama ili delicijama kojima ćete upotpuniti božićnu radost u vlastitom domu, domaći obrtnici očarat će vas rukotvorinama i originalnim proizvodima koje vrijedno pripremaju za najzanimljiviji blagdanski sajam na Korzu.

Ljubitelje adventskih gastro delicija također očekuju slasna iznenađenja na Trgu Riječke rezolucije gdje i ove godine riječki ugostitelji najavljuju zanimljiva blagdanska jela koja su uz puno mašte pripremili povodom Rijeka Adventa, a atraktivnu su adventsku lokaciju prozvali Adventiranje na Rezoluciji. Od nezaobilaznog kuhanog vina i drugih već poznatih toplih napitaka, do tradicionalnih slanih i slatkih delikatesa, ali i mnogih modernih interpretacija zimskih gastro favorita, u najvećoj adventskoj luci naći će se more okusa koji griju i srce i tijelo. 

Ovogodišnja čarolija Rijeka Adventa obogaćena je bajkovitom avanturom koja će najviše razveseliti najmlađe, a pružit će im jedinstvenu priliku da zavire u čarobni svijet Djeda Mraza. 

Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s Plodinama, Djedici će pomoći da u sklopu Rijeka Adventa postavi čak 3 posebne stanice koje će djecu odvesti na čudesno putovanje. Dječica će se tako moći provesti Korzom u Veselom vlakiću Djeda Mraza, uslikati se na Klupici božićnih uspomena te doživjeti nezaboravan susret s Djedom Mrazom i vilenjacima u najčarobnijem prostoru ovogodišnjeg Rijeka Adventa – Poštanskom uredu Djeda Mraza u Riječkom tunelu. Doček Djeda Mraza i svečano otvorenje Poštanskog ureda održat će se 3. prosinca ispred katedrale sv. Vida s početkom u 16 i 30 sati.

Sedmo izdanje Adventa na Gradini, uz nekoliko kilometara lampica i impozantnih dekoracija, donosi i tradicionalno dobru gurmansku ponudu, pregršt zabave i atraktivne sadržaje za sve uzraste. Prava adventska bajka očekuje sve posjetitelje na jednom od najraskošnijih adventskih lokacija u regiji. Božićna idila Adventa na Gradini započinje spektakularnim trenutkom paljenja lampica koji je zakazan za nedjelju 3. prosinca u 18 sati. 

Klizalište Morska pahuljica ponovno će uveseljavati sve ljubitelje zimskih sportskih radosti na ledu. Uz taktove božićnih pjesama i zvukove nabrušenih klizaljki odličan provod je zagarantiran!  Realizaciji jedinstvenog klizališta tik uz more ove se godine, Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici grada Rijeke, kao ponosni sponzor, priključio i Kaufland sa željom da svaki trenutak na riječkom ledu bude zaista nezaboravan za sve posjetitelje.

Tradicionalni božićni koncert „Božić je judi“ u svom jubilarnom 30. izdanju, 26. prosinca, u riječkoj katedrali u 19 sati okupit će veliki broj izvođača te poznatim skladbama iz literature klasične glazbe obilježiti Stipanje na najduhovniji način te najljepšim blagdanskim notama oplemeniti osjećaje zajedništva koje vladaju u božićno vrijeme. Pretprogram će započeti u 18 sati ispred katedrale sv. Vida.

Ljubitelji božićnih pjesama uživat će i u blagdanskom koncertu Jose Butorca 28. prosinca u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koji će započeti nakon večernje mise.

Bogat zabavno-glazbeni program na adventskim lokacijama kulminirat će dočekom Nove godine i zabavom do ranih jutarnjih sati na riječkom Korzu! U 22 sata na pozornicu dolaze Grooversi, a u 23 sata palicu preuzima Gibonni koji će nas uvesti u Novu godinu 2024. U prvim satima Nove godine uživat ćemo u glazbi riječkog DJ-a Voljena Korića.

Posebne adventske ponude osmislili su i ugostitelji Riječkih gastronomskih luka koji će u svojim objektima za goste prirediti blagdanski ugođaj i ciljano osmišljene menije kako bi doživljaj blagovanja u praznično vrijeme bio još svečaniji i primamljiviji. Gosti će tako moći uživati u kreativnoj božićno-novogodišnjoj ponudi restorana Botela Marina, restorana Kamov hotela Bonavia, restorana The kitchen by Miljenko u Hiltonu te restorana Antack, Boonker, kod Zajca wine & dine, Bistro Mornar i Konobe Tarsa.

Riječki hoteli pripremili su pakete i posebne adventske pogodnosti za sve goste koji će ih posjetiti za vrijeme Rijeka Adventa, a svoje će objekte tom prigodom prigodno ukrasiti te na taj način upotpuniti riječku božićnu priču i svim posjetiteljima omogućiti da se ovih blagdana u našem gradu osjećaju kao doma. Svi turisti koji u gradu borave dvije ili više noći uz promotivnu akciju Winter Pass moći će i besplatno posjetiti sve najatraktivnije gradske znamenitosti.

Zanimljiv i raznolik blagdanski program očekuje nas i na riječkoj kulturnoj sceni pa u prosinački raspored svakako treba uvrstiti programe Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Astronomskog centra Rijeka te kreativne sadržaje „Zimske priče u Benčiću“ koje zajednički oblikuju mnogobrojne riječke ustanove u kulturi uz podršku Grada Rijeke.

Istražite svaki kutak ovogodišnjeg Rijeka Adventa i prepustite se adventskoj čaroliji!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije