Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krala pet godina

Referentica prisvojila čak 180.000 kuna iz općinskog proračuna?

kaptol
16.06.2010.
u 15:36

Da nešto ipak nije u redu, posumnjao je u siječnju kada su se domaći vatrogasci požalili da su iz proračuna za prošlu godinu dobili 119.000 kuna iako im je obećano 130.000 kuna.

Načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić podnio je kaznenu prijavu protiv 34-godišnje računovodstvene referentice u Jedinstvenom upravnom odjelu općine. Ona je, navodno, zloupotrijebila položaj i ovlasti te u posljednjih pet godina oštetila općinski proračun za znatan novčani iznos.

Pregledao izvode

– O koliko je točno novca riječ i kako je to radila da nitko nije primijetio, utvrdit će istraga, no, prema mojim spoznajama, nakon što sam u tri mjeseca pregledao 1800 izvoda, riječ je o 180.000 kuna koje su nestale iz proračuna od 2005. godine – rekao je načelnik Pavičić.

Referentica u Općini Kaptol radi od 2003.godine i do sada, prema riječima načelnika, s njom nije bilo problema. Da nešto ipak nije u redu, posumnjao je u siječnju kada su se domaći vatrogasci požalili da su iz proračuna za prošlu godinu dobili 119.000 kuna iako im je obećano 130.000 kuna. Kada je načelnik zatražio da se ispita kako to da su vatrogasci dobili manje, iako je u izvješću o realizaciji proračuna pisalo da im je isplaćeno 130.000 kuna, referentica je priznala da je “greškom” novac uplatila na svoj račun. Ubrzo je novac vratila uz ispriku vatrogascima, ali se “crv sumnje” uvukao u načelnika pa je počeo pregledavati izvode.

Slijedi joj suspenzija

– Nas u općini radi petero i skoro smo kao obitelj pa sam pomalo bio razočaran kada sam shvatio da je sve vrijeme potkradala naš skromni proračun od samo tri milijuna kuna izvornih prihoda – rekao je Mile Pavičić. Nakon što je obaviještena o kaznenoj prijavi, općinska referentica otišla je na bolovanje. Po povratku će biti suspendirana.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
16:59 16.06.2010.

još jedan dokaz da te male općine treba ukinut eto i pemci počeli krast a i nije čudo nogometni klub im se zvao zvijezdha

ZL
Zlatko72
08:28 17.06.2010.

krala je zato sto nije imala dovoljno posla sada joj treba nabiti i kamatnu stopu na te novce kao sto rade sa nama kada uzimamo u bankama tako da mora raditi cijeli zivot za to sto je napravila iskoristavanje radnog mjesta sve neki velikani kradu ma dosta toga sirotinja sve placa

PE
pemac007
19:59 17.06.2010.

ajde neka, nek je maznula; živi dokaz da ne zaostajemo prema ostalim regijama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije