Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Specijal o presudi balkanskom krvniku: 'Mladić je na razmjenu doveo tenkove i počeo pucati po nama'

Naslovnica 23.11.2017.
23.11.2017.
u 00:15

Sinjani nakon presude: Svaka kazna osim doživotne bila bi neprihvatljiva. Nema kazne za ono što je Ratko Mladić napravio, ni da je smrtna

– Zločini koje je počinio general Mladić na sinjskom ratištu su nezapamćeni. Ubijanje ratnih zarobljenika, rušenje brane Peruća, paljenje civilnih objekata, granatiranje crkava... Žao mi je što nije odgovarao za te zločine, a pogotovo za one u Nadinu i Škabrnji – kaže Zdravko Škarpa, zapovjednik 126. sinjske bojne u vrijeme miniranja brane na Perući. 

Mladića pamti od 1991. godine kada je bio zapovjednik 2. bojne 4. brigade. S Mladićem je dogovorio razmjenu pet zarobljenih njihovih vojnika za naših 15 gardista.

– Sve je bilo dogovoreno, ali Mladić je na razmjenu doveo tenkove koji su počeli pucati po nama. Mi smo njihove vojnike doveli žive, a oni su ubili trojicu naših, ratnih zarobljenika, momke od 20-ak godina – s tugom kazuje Škarpa kojega je tada Mladić zarobio i odveo u kninski zatvor. Za Mladića kaže da nikada nije ni želio pregovarati, već je jedino htio da se njega sluša.

>>Cijelu tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili pročitajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo veliki specijal o presudi Ratku Mladiću. Večernjakovi reporteri bili su u Haagu, Srebrenici, Škabrnji, Sinju...

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
22:25 22.11.2017.

Antifašista sa crvenom "zvezdom" na kapi.I pozdravom, smrt fašizmu, sloboda narodu.I no pasaran.Ma od kud mi je to poznato?

ZL
zlako
21:44 22.11.2017.

Titov zločočinac.Hto je nadmašiti zvjer broza u broju nevino ubijenih.Ide Titi u pakao da zajedno crkavaju.

CI
cinbenik
04:50 23.11.2017.

Zlotvor je dobio ovozemaljsku kaznu,sto je bilo za ocekivati.....Za zlocine nad Hrvatima,nije sudjen,a nije sudjen ni za vrijeme dok je nosio petokraku.....Znaci sude mu "zato sto svoje voli" a tudje prezire i negira.....Kriv je samo za vrijeme od kada je JNA i on odbacili petokraku i poCetnicili se,nepostivajuci ustav YU i partizanku ostavstinu......Trebali bi odgovarati i svi Hrvati koji su saradjivali sa zlocincem,radili robom za rata u BiH sa okupatorom Hrvata i koji au NDHa nostalgicni takodje negirali Partizane ,Tita ,AVNOJ pogodujuci poHercegovacenju svih Hrvata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije