Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Većini se to gadi'

Ramljak: Kerum je branio političku korupciju i namještanje natječaja, e nećemo tako

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
28.01.2021.
u 11:19

Sinoć sam gledala Otvoreno i još jednom dobila potvrdu zašto ne mogu stajati prekriženih ruku dok nam čerupaju grad i pri tom nam govore kako je to jedini izbor, napisala je Ramljak.

Izabrani vijećnik Splita doveden je na nacionalnu televiziju kao cirkus, poručila je to Branka Ramljak koja se okomila na gostovanje Željka Keruma u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Ramljak, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, u statusu na Facebooku piše kako je Kerum u raspravi 'branio političku korupciju, namještanje natječaja i koalicijsku trgovinu'. Ramljak je poručila kako je to slika 'koju je Split ponovno sinoć poslao o sebi i drugima' te da se to 'većini gadi'. Poručila je da većina Splićana nije koruptivna te da žele živjeti pošteno od svog rada. Ramljak je poručila i kako kreće s inicijativom te je pozvala ljude da joj se priključe kako bi Split 'postavio nove standarde'.

- Sinoć sam gledala Otvoreno i još jednom dobila potvrdu zašto ne mogu stajati prekriženih ruku dok nam čerupaju grad i pri tom nam govore kako je to jedini izbor. Izabrani predstavnik građana Splita doveden je na nacionalnu televiziju kao cirkus. Izabrani vijećnik je u nekima zabavnoj raspravi branio političku korupciju, namještanje natječaja, koalicijsku trgovinu, a zviždače i novinare nazvao lošim ljudima. To je slika koju je Split ponovno sinoć poslao o sebi drugima, ali i poruka koju je poslao svojim mladima i svojoj djeci.

E pa nećemo tako. Većini se to gadi. Većina Splićana nije koruptivna i želi pošteno živjeti od svog rada u svom gradu. Zato sam odlučila sve raditi suprotno od standarda koje su nam nametnuli. Ovih dana krećem s jednom takvom inicijativom. Splitu ne trebaju stranački poslušnici, rodbina ni cirkusanti. Splitu trebaju najbolji. Pozivam ih da se usude, da se priključe i da ovaj grad postavi nove standarde i bude svijetli primjer, a ne vic cijeloj državi - stoji u objavi na Facebooku.

- Koalicijski partneri sve dogovaraju. To je standard. To je normalno i to je ok, tako se mora raditi, drugačije ne ide. Unaprijed se zna tko će dobiti natječaj. Ja nisam maknuo niti jednog čovjeka kad sam ja došao u Splitu na čelu. Bilo da je on HDZ ili ne - rekao je jučer, između ostalog, Kerum u Otvorenom. On je zviždače nazvao lošim ljudima.

Komentara 9

DA
danijelrukavina4
12:00 28.01.2021.

Po svemu što se iz medija zna o prijašnjem radu dotičnoga, a o čemu su mediji opširno izvještavali, gospodin Željko Kerum je najobičniji kriminalac. To što se on "predstavlja" kao veliki "dobrotvor" i "pomagač sirotinje", to je samo jedna krinka.. Nije on nikakav poduzetnik. Mislim da je vrijeme da se ljudima koji su ostali milijunski porezni dužnici, zakonom onemogući sudjelovanje u obavljanju javnih dužnosti, a da država konačno od takvih ljudi naplati porezni dug koji su joj ostali dužni. Puno je mutnoga ostalo iza "poslovanja" dotičnog gospodina. Mislim da je vrijeme da politiku preuzmu mladi, školovani, neiskvareni, pošteni u svakom smislu ljudi. A ove "Kerume" polako da ispratimo.

FA
fajlpz
12:06 28.01.2021.

Kerum je komedija i slika Hrvatske. A to je jad i tuga.

Avatar anarchist99
anarchist99
12:19 28.01.2021.

kaj se svi čude tome ko pura dreku? Političke trgovine i manipulacije su svakodnevica u cijelom svijetu i nažalost to nećemo nikad iskorijeniti. Izbori i natječaji su u većini slučajeva namješteni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije