Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u ženevi

Rajko Ostojić na zasjedanju Izvršnog odbora WHO u Ženevi

rajko ostojic (1)
Robert Anić/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
21.01.2013.
u 16:40

Glavne teme sastanka su kronične nezarazne bolesti, milenijski ciljevi, Međunarodni sanitarni pravilnik cjepiva, univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom, te reforma Svjetske zdravstvene organizacije.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić otputovao je u Ženevu na 132. zasjedanje Izvršnog odbora Svjetske zdravstvene organizacije kao član Izvršnog odbora.

- Nakon otvaranja zasjedanja ministar Ostojić iznio je stajalište država članica Europske unije vezan uz projekt reforme Svjetske zdravstvene organizacije, stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja. Glavne teme sastanka, koji je će trajati do 29. siječnja, su kronične nezarazne bolesti, milenijski ciljevi, Međunarodni sanitarni pravilnik cjepiva, univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom, te reforma Svjetske zdravstvene organizacije.

- Na dnevnom redu su i javnozdravstvene teme poput unaprjeđenja zdravlja majki i dojenčadi, pripravnost na pandemijsku gripu, suzbijanje poliomijelitisa ili dječje paralize, zanemarene tropske bolesti, neispravno označeni ili krivotvoreni medicinski proizvodi te eZdravstvo - stoji dalje u priopćenju.

Ostojić će tijekom svog boravka u Ženevi, u svojstvu člana Izborne komisije Zaklade Léon Bernard, odlučivati i o ovogodišnjoj dodjeli prestižne međunarodne nagrade za izvanredna postignuća u području socijalne medicine, te će sastati sa Zsuzsannom Jakab, regionalnom direktoricom Svjetske zdravstvene organizacije za Europu.

>> \'Objedinjenjem javne nabave uštedjeli smo 300 milijuna kuna\'

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:51 21.01.2013.

Jedan Ostojić nas (Hrvatsku) sramoti u Dublinu, a drugi u Genevi !

Avatar deziderij
deziderij
07:23 22.01.2013.

Otišao je u Ženevu na račun sitnozubih poreznih obveznika a jedino što je uradio jest promjena Ministarstva zdravstva u ono zdravlja, što je potpuno blesavo i besmisleno. i jedino ćemo ga po to tome pamtiti.

OB
-obrisani-
16:14 23.01.2013.

Naučio trošiti državna sredstva, te n ije ništa čudno da je otišao izvan Hrvatske. To mu se i prije omogućavalo, a kao usamljeni specijalista nije koristio pozamašna sredstva farmaceutskih prozvanih tvrtki. Sve je legalno, i sretni smo što će bitii član komisije za dodjelu prestižne nagrade. Interesantno bi bilo saznati da li je i naš znanstvenik Đikićmpozvan. Mi smo inaće u dobrim odnosima sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. I oni vole promjene, te im je sigurno bivši ministar dosadio, i odluče pozvati stručniju i priznatiju osobu. Da nisu oduzimali i nenaplaćivali svim dužnicima famozne Linićeve liste dana ne bi bilo moguće vladajućima šetati po Svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije