Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Raduje me da se povećava broj zastupnika koji podržavaju dobar rad ove vlade'

Mario Habek bivši je saborski zastupnik SDP-a koji je prije mjesec dana napustio tu stranku uz najavu da će biti nezavisan zastupnik te da neće postati član bilo koje druge stranke
13. studenoga 2018. u 13:00 16 komentara 368 prikaza
Mario Habek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je danas prelazak bivšeg SDP-ovog zastupnika Maria Habeka u Klub zastupnika HNS-a riječima kako poštuje prelaske iz stranke u stranku ako je radi unaprijeđenja političkog djelovanja te da motivacija za prelazak nikako ne smije biti na osobnoj razini.

Mario Habek odbjegli član Habek: Ne idem ni u jednu stranku, probat ću kao nezavisni zastupnik

"(Habeku) smo ponudili logistiku u Ivancu u Varaždinskoj županiji, i pomoći ćemo mu da ima svoju logistiku i stručnu službu, da može nastaviti svoj rad", poručio je Vrdoljak uoči sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

Mario Habek bivši je saborski zastupnik SDP-a koji je prije mjesec dana napustio tu stranku uz najavu da će biti nezavisan zastupnik te da neće postati član bilo koje druge stranke.

"Poštujem da netko procjenjuje da će u drugome klubu unaprijediti svoj politički rad, ali nikada motivacija ne smije biti osobna", ustvrdio je Vrdoljak na novinarsko pitanje kako je prilikom odlaska Anke Mrak Taritaš, Gorana Beusa Richembergha i Marije Puh bio bijesan.

Ivan Vrdoljak Izenandna ostavka Nakon ostavke Puh Vrdoljak poslao pismo: Interes građana nam je najvažniji

Na novinarsko pitanje vidi li Vrdoljak reforme u državnoj upravi, nije konkretno odgovorio već je skrenuo pozornost na uspješnu reformu obrazovanja koju je pohvalila i Europska komisija, i buduće porezne i reforme mirovinskog sustava.

Habekov prelazak iz SDP-a u HNS komentirao je i ministar uprave Lovro Kuščević, koji je poručio kako ga "raduje da se povećava broj zastupnika koji podržavaju dobar rad ove vlade".

Na novinarsko pitanje jesu li ovakvi prelasci dobri za demokraciju i povjerenje birača jer je Habek prethodno bio veliki protivnik politike HDZ-a, a sada je njihov partner.

"Ja ne mogu ulaziti u osobne razloge prelazaka, međutim najbitnija stvar u pravu na mišljenje, jest pravo na promjenu mišljenja. Ovo mišljenje je promijenjeno ispravno, jer Vlada zaista radi dobar posao, a stranka iz koje je otišao gospodin je očito besperspektivna, ne nudi nikakva rješenja za Republiku Hrvatsku i došao je u onu stranku koja nudi konkretna rješenja", poručio je Kuščević.

Mario Habek Varaždinska županija Habek (SDP): Unutarstranački izbori su lažirani i ne priznajem njihov legitimitet!

"Gospodin će se morati pravdati svojim biračima za dvije godine, kada budu redovni izbori, mislim da je dobar potez napravio", objasnio je Kuščević.

"HDZ ima stabilno i stalno članstvo, naš klub ne mijenjamo tako lako", zaključio je Kuščević.

Mario Habek Varaždinski ŽO SDP-a Predlaže se pokretanje stegovnog postupka protiv Maria Habeka

"Nemam na to komentara. Ja radim svoj posao. Mali ljudi govore o drugim ljudima, prosječni o starima, a normalni ili veliki o budućnosti", odgovorio je Bandić upitan za komentar prelaska Marija Habeka u Klub HNS-a.

Pogledajte izjavu premijera Plenkovića o marakeškom dokumentu

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Deleted user:

    Eto zašto govna ne žele referendum o promjeni izbornog sustava, da ovakav smrad na čelu s još većim smradom i dalje kormilari Titanikom dok ga ne zabije u šup*ak EU...

  • grebza:

    Svi takvi su ništa drugo nego moralni ljigavci najnižeg ranga. Ljudski, moralno i politički zemlja nikada nije bila niže. Dno dna.

  • dr Luigi:

    Samo osobni interes,nema ga u sljedećem sazivu sabora.