Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA NA A4

Putnik čuo zvuk kao da je pukla guma na autobusu: 'To bi moglo biti objašnjenje zašto je odjednom skrenuo'

Teška nesreća na A4: Izvlačenje autobusa nakon nesreće u kojoj je poginulo 12 ljudi
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
08.08.2022.
u 13:04

– Sjećam se da sam si rekao: 'Bože dragi, idemo u polje, poletjet ćemo!' Ispostavilo se da smo udarili u betonski jarak – kazao je svećenik

Netom prije nesreće putnici koji nisu spavali čuli su zvuk kao da je pukla guma na autobusu. Nakon toga poljski je autobus izletio u polje. Vozači su se zamijenili za volanom odmah nakon prelaska hrvatske granice.

O tijeku putovanja iz Poljske prema Međugorju i kobnom kilometru gdje je njihovo hodočašće tragično završilo, govori jedan od putnika, svećenik Rafał Działak.

– Nisam spavao od 3.15. Iako sam sjedio u pretposljednjem redu, sve sam gledao. Na granici s Hrvatskom čekali smo oko 20 minuta, kontrolirali su putovnice – kazao je.

VIDEO Objavljena posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće

U bolničkoj je sobi s drugim putnikom, Pawełom.

– On mi je rekao da se autobus zaustavio iza graničnog prijelaza te da su se vozači zamijenili za volanom i nastavili vožnju – kazao je. Nedugo zatim dogodila se nesreća.

– Paweł mi je rekao da je u jednom trenutku čuo nešto kao da je pukla guma. Rekao je: "Kao da se probušila guma." To bi moglo biti objašnjenje zašto je autobus odjednom skrenuo s ravne ceste. Sjećam se da sam si rekao: "Bože dragi, idemo u polje, poletjet ćemo!" Ispostavilo se da smo udarili u betonski jarak – kazao je svećenik.

Ključne riječi

Komentara 17

BI
Bilidelikt
15:53 08.08.2022.

Dal je itko imao iskustva sa puknućem gume na autoputu.

SK
Skviki3
14:46 08.08.2022.

Kakva ravna cesta vas spopala. Fino se vidi na slici da je dosta velika krivina, a da je pukla guma bi bilo tragova na cesti.

DU
Deleted user
21:21 08.08.2022.

Da se nije slučajno čuo udarac u ogradu?? Uviđaj i vještačenje bude sve utvrdilo! Al svakako dob vozača je čudo! Zašto piloti nosača aviona iznad 45 a u prije ne lete??! Zbog super dobrih psihomotornih sposobnosti i dobrih refleksa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije