Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 osoba poginulo

Tragedija na A4: U Varaždinu dvoje pacijenata u kritičnom stanju, četvero je prebačeno u Poljsku

Izvlačenje autobusa nakon nesreće u kojoj je poginulo 12 ljudi
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/10
Autori: Ivica Beti, Hina
07.08.2022.
u 10:57

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi

Dvoje ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa na liječenju u Općoj bolnici Varaždin još su u kritičnom stanju, rekao je ravnatelj  Damir Poljak. U tu je bolnicu jučer dovezeno jedanaest ozlijeđenih putnika, no četvero je u noćnim satima prebačeno u Poljsku jer je zdravstveno stanje to dopuštalo.

Od preostalih sedam hospitaliziranih četvero pacijenata smješteno je u jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje se i dalje nalazi u kritičnom stanju. Jedan je pacijent iz jedinice intenzivnog liječenja premješten na Odjel traumatologije, rekao je ravnatelj Poljak.

U prometnoj nesreći stradale su 44 osobe, od toga 12 smrtno, a 32 su ozlijeđene. Radi se o poljskim državljanima, tako da ih je sinoć obišao i ministar zdravstva i zamjenik ministra vanjskih poslova. U razgovoru sa svim ozlijeđenim osobama izrazili su zadovoljstvo s postupanjem naših žurnih službi, a isto tako i s pomoći koju su dobili u Općoj bonici Varaždin. U razgovoru s njima i u dogovoru s našim resornim ministarstvom, četvorica pacijenata su noćas prebačena u Poljsku - rekao je jutros varaždinski župan Anđelko Stričak.

06.08.2022., Varazdin - Vise osoba poginulo je, a veci je broj tesko ozlijedjen u prometnoj nesreci koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izmedju mjesta Jarek Bisaski i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobusa poljskih nacionalnih registarskih oznaka, izvijestila je policija. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, Očevidom prometne nesreće poljskog autobusa u kojoj je u subotu na autocesti kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i vještačenje alkoholiziranosti vozača. Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registriranog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoceste. U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je prilikom obilaska ozlijeđenih u Varaždinu da je 19 osoba teže, a 13 lakše ozlijeđeno

Video: Posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće

Četiri osobe vraćaju se u Poljsku

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.  "Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj", objavio je Niedzielski na Twitteru. Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Hrvatski i poljski  ministar zdravstva, Vili Beroš i Adam Niedzielski, u subotu poslijepodne obišli su zagrebačke bolnice u kojima su zbrinuti Poljaci ozlijeđeni jutros u nesreći na A4, te istaknuli da je 19 osoba i dalje u teškom stanju.

U nesreći su sudjelovale 44 osobe, među njima dvojica vozača, a 12 osoba je izgubilo život, rekao je poljski ministar zdravstva novinarima nakon što je zajedno s ministrom Berošem obišao ozlijeđene poljske građane zbrinute u KBC-u Zagreb.  

Devetnaest ozlijeđenih i dalje je u teškom stanju, a svi ozlijeđeni zbrinuti su u tri zagrebačke bolnice, kao i u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu, rekao je poljski ministar.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gusjenica
gusjenica
09:58 07.08.2022.

Kanal je ubio barem pola smrtno stradalih. Odmah krenuti u popravke svih takvih mjesta. To bi bilo normalno, da li i kod nas ?

OP
Ovaj_put
13:02 07.08.2022.

Dali je dotični vozač bio cijepljen eksperimentalnim Covid cijepivom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije