Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u ožujku

Putin Zapadu poslao žestoku poruku: Nećemo nikome dopustiti da podijeli Rusiju

Russian President Putin attends a plenary session of the World Russian People's Council, via video link in Sochi
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
28.11.2023.
u 18:29

Predizborna kampanja za predsjedničke izbore počet će idući mjesec i očekuje se da će se Putin kandidirati.

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je u utorak Zapad, uoči izbora u ožujku 2024., da će bilo kakvo strano miješanje u Rusiji smatrati agresijom. Dok je govorio Svjetskom vijeću ruskog naroda, koje predvodi poglavar Ruske pravoslavne Crkve patrijarh Kiril, Putinova slika bila je prikazana na velikom ekranu uz dvije velike stare pravoslavne ikone.

Ruska pravoslavna Crkva otvoreno podržava ruski rat u Ukrajini i Putin prihvaća njezin konzervativizam kao dio svoje vizije ruskog nacionalnog identiteta. Putin je rekao da je Zapad zahvatila rasistička rusofobija koja prikazuje Ruse kao narod zaostalih "robova" i upozorio da SAD po njegovu mišljenju želi raskomadati Rusiju i opljačkati njezine goleme resurse.

Putin (71) je također upozorio Ruse da bi trebali naučiti lekcije Boljševičke revolucije 1917., građanskog rata i raspada Sovjetskog Saveza 1991., koji je, rekao je, doveo do podjele ruskog naroda. "Želim naglasiti: Bilo kakvo miješanje izvana, provokacije u cilju izazivanja međuetničkih ili međureligijskih sukoba smatramo agresivnim djelima protiv naše zemlje", rekao je Putin. "Bilo kakav pokušaj sijanja međuetničke ili međureligijske nesloge, podjele našeg društva, izdaja, zločin protiv cijele Rusije. Nećemo nikome dopustiti da podijeli Rusiju."

Predizborna kampanja za predsjedničke izbore počet će idući mjesec i očekuje se da će se Putin kandidirati. Putin je na vlasti od 2012., a prije toga vladao je od 2000. do 2008. Patrijarh Kiril rekao je da će se moliti da Putin nastavi s radom "na korist" Rusije i ruskog naroda.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: U Saboru ponovo frcale iskre: Pavliček došao u slavonskoj odori s kobasicom i salamom

Komentara 29

DU
Deleted user
07:04 29.11.2023.

Ruski izbori s Putinom su neizvjesni kao da se pitaš što će izaći kad sjedneš obavit veliku nuždu.

SE
Serengeti
21:09 28.11.2023.

Meni se čini da je svima na svijetu dosta umjetno izazvanih narančastih revolucija i arapskih proljeća. Gdje god su se desile narod živi gore. Zato nije ni čudna ova njegova izjava o zabrani vanjskih utjecaja u untranje stvari Rusije.

BJ
bJ3LOvAr20
20:39 29.11.2023.

Nekak mi neobicno da njegov Medved nije vise u javnosti eksponiran.Tek toliko da malo zapadu zaprijeti,Mene on podsjeca na Vulina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije