Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvjetnik gredelj

"Puklo je kada mi je Kosor zatajila svoje saslušanje u USKOK-u"

'11.11.2011., Zagreb - Damir Sesvecan  i odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj odlaze iz sjedista  USKOK-a  nakon davanja iskaza u sklopu istrage o crnim fodovima i Fimi mediji.  Photo: Antonio Bronic/PIXS
'Antonio Bronic/PIXSELL'
16.06.2012.
u 10:00

Shvatio sam to kao krajnji izraz nepovjerenja i odlučio otkazati punomoć, tvrdi odvjetnik Vladimir Gredelj

Nakon što je Jadranka Kosor, govoreći o angažiranju i ugovaranju odvjetnika za HDZ, ustvrdila “uostalom i ja sam raskinula ugovor koji je HDZ imao s odvjetnikom Vladimirom Gredeljom”, odvjetnik Gredelj smatra da se J. Kosor na njega “nabacila blatom” te, stoga smatra da je, ne samo ovlašten, “nego i u skladu s Kodeksom odvjetničke etike, obvezan prema dignitetu profesije i svom osobnom dignitetu kazati potpunu istinu”. Kaže da gđa Kosor, ne samo da nije raskinula ugovor s njim kao odvjetnikom HDZ-a, nije niti mogla, jer “ugovor” nikada nije zaključen, jednostavno nije postojao.

– Da gospođa Kosor nije diplomirana pravnica, shvatio bih to kao pravnu neukost, ovako se čini kako je, naglašavanjem da je ona “raskinula” ugovor sa mnom, htjela omalovažiti mene i moj rad u zastupanju HDZ-a, kojega sam obavio kako sam najbolje znao, savjesno i profesionalno. Istina je da sam 24. studenoga 2011. otkazao punomoć HDZ-u i o tome istog dana obavijestio gospođu Kosor, a USKOK tek 6. prosinca 2011. godine kako bih izbjegao eventualne negativne konotacije u javnosti uoči izbora. Zbog osjećaja poštovanja prema gospođi Kosor te profesionalnih etičkih obzira, prešutio sam razloge prekida suradnje, unatoč velikom zanimanju javnosti i brojnim nagađanjima – kaže Gredelj.

– Potvrđujem da je bilo neslaganja o koncepciji obrane stranke i toga tko bi je trebao koncipirati, no kap koja je prelila čašu bilo je saznanje da je gospođa Kosor od mene kao odvjetnika stranke “zatajila” svoje saslušanje pred USKOK-om i to u večernjim satima, istoga dana nakon što sam i sam bio na saslušanju s predstavnikom stranke. Shvatio sam to kao krajnji izraz nepovjerenja i odlučio otkazati punomoć – tvrdi odvjetnik. – To je istina o našem prekidu suradnje! Osim ako me gospođa Kosor ne demantira dostavom vašem listu Ugovora koji je “otkazala!?”, završava Gredelj.

Komentara 12

ZG
zorbas.grk
11:27 16.06.2012.

sad je ostala bez funkcija u saboru...malo još pa će se skidati i zastupnički imunitet, pa slijedi ispitivanje a možda i remetinec...ke sera sera...od tuda ženske suze i suzice, ne želim joj , no mislim da će takav biti the end

IM
immortella
13:34 16.06.2012.

hoćete li sada praviti intervjue i s vjevericama kojima je jadranka kosor prešla preko puta? koji smisao je sada pljuvati i čerečiti ženu, koja je otišla s vlasti? šta ne čerečite milanovića, koji vas vodi u propast! eto, neka vam sve propadne kad ste tako jalni i zlobni! pa nije vam milanović ni mama ni tata, ni baba ni dida, ni brat od tetke, a ni duhovni vođa. on vam je premijer, a kod takvog premijera neće vas spasiti ni sto jadranki kosor, ni nikakav gredelj, koji da je što vrijedio, ne bi se bavio hdz-om, već bi gledao svoja posla.

Avatar cro1com
cro1com
10:54 16.06.2012.

Ma koga je briga za ovim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije