Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Puklo je kada mi je Kosor zatajila svoje saslušanje u USKOK-u"

Shvatio sam to kao krajnji izraz nepovjerenja i odlučio otkazati punomoć, tvrdi odvjetnik Vladimir Gredelj
16. lipnja 2012. u 10:00 12 komentara 6 prikaza
'11.11.2011., Zagreb - Damir Sesvecan i odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj odlaze iz sjedista USKOK-a nakon davanja iskaza u sklopu istrage o crnim fodovima i Fimi mediji. Photo: Antonio Bronic/PIXS
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'

Nakon što je Jadranka Kosor, govoreći o angažiranju i ugovaranju odvjetnika za HDZ, ustvrdila “uostalom i ja sam raskinula ugovor koji je HDZ imao s odvjetnikom Vladimirom Gredeljom”, odvjetnik Gredelj smatra da se J. Kosor na njega “nabacila blatom” te, stoga smatra da je, ne samo ovlašten, “nego i u skladu s Kodeksom odvjetničke etike, obvezan prema dignitetu profesije i svom osobnom dignitetu kazati potpunu istinu”. Kaže da gđa Kosor, ne samo da nije raskinula ugovor s njim kao odvjetnikom HDZ-a, nije niti mogla, jer “ugovor” nikada nije zaključen, jednostavno nije postojao.

– Da gospođa Kosor nije diplomirana pravnica, shvatio bih to kao pravnu neukost, ovako se čini kako je, naglašavanjem da je ona “raskinula” ugovor sa mnom, htjela omalovažiti mene i moj rad u zastupanju HDZ-a, kojega sam obavio kako sam najbolje znao, savjesno i profesionalno. Istina je da sam 24. studenoga 2011. otkazao punomoć HDZ-u i o tome istog dana obavijestio gospođu Kosor, a USKOK tek 6. prosinca 2011. godine kako bih izbjegao eventualne negativne konotacije u javnosti uoči izbora. Zbog osjećaja poštovanja prema gospođi Kosor te profesionalnih etičkih obzira, prešutio sam razloge prekida suradnje, unatoč velikom zanimanju javnosti i brojnim nagađanjima – kaže Gredelj.

– Potvrđujem da je bilo neslaganja o koncepciji obrane stranke i toga tko bi je trebao koncipirati, no kap koja je prelila čašu bilo je saznanje da je gospođa Kosor od mene kao odvjetnika stranke “zatajila” svoje saslušanje pred USKOK-om i to u večernjim satima, istoga dana nakon što sam i sam bio na saslušanju s predstavnikom stranke. Shvatio sam to kao krajnji izraz nepovjerenja i odlučio otkazati punomoć – tvrdi odvjetnik. – To je istina o našem prekidu suradnje! Osim ako me gospođa Kosor ne demantira dostavom vašem listu Ugovora koji je “otkazala!?”, završava Gredelj.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • zorbas.grk:

  sad je ostala bez funkcija u saboru...malo još pa će se skidati i zastupnički imunitet, pa slijedi ispitivanje a možda i remetinec...ke sera sera...od tuda ženske suze i suzice, ne želim joj , no mislim da će takav biti the end

 • immortella:

  hoćete li sada praviti intervjue i s vjevericama kojima je jadranka kosor prešla preko puta? koji smisao je sada pljuvati i čerečiti ženu, koja je otišla s vlasti? šta ne čerečite milanovića, koji vas vodi u propast! eto, neka vam ... prikaži još! sve propadne kad ste tako jalni i zlobni! pa nije vam milanović ni mama ni tata, ni baba ni dida, ni brat od tetke, a ni duhovni vođa. on vam je premijer, a kod takvog premijera neće vas spasiti ni sto jadranki kosor, ni nikakav gredelj, koji da je što vrijedio, ne bi se bavio hdz-om, već bi gledao svoja posla.

 • Avatar cro1com
  cro1com:

  Ma koga je briga za ovim?