Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svečani doček

Prvi ovogodišnji kruzer pristao u Vukovar, stigli turisti iz SAD-a, Engleske i Irske

Turisti u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/2
15.03.2019.
u 19:03

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa

Kod Vukovara je danas pristao brod Ariana koji je prvi ovogodišnji kruzer koji je pristao u Vukovar. Prema riječima direktorice Turističke zajednice Grada Vukovara Marine Sekulić kod Vukovara će ove godine pristati 318 kruzera s turistima iz cijeloga svijeta.

- To će biti rekordan broj pristajanja kruzera u Vukovar do sada. Prošle godine kod Vukovara je pristao 231 kruzer s oko 32.000 turista. Prema rasporedu pristajanja posljednji ovogodišnji kruzer kod Vukovara pristat će 18. studenoga, rekla je Sekulić.

Povodom prvoga kruzera koji je ove godine pristao u Vukovar Grad Vukovar i Turistička zajednica Grada Vukovara organizirali su za turiste s kruzera Ariana, koji je dovezao turiste iz SAD-a, Engleske i Irske, doček na kojem su bili tamburaši, mladi u narodnim nošnjama ali i proizvođači sa svojim tradicionalnim proizvodima poput kulena, sira, meda, langošica, vina, rakija… Prema riječima Sekulić gosti s kruzera u Vukovaru posjećuju Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, memorijalna mjesta kao i barokni centar grada.

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa.

- Vukovar postaje regionalni centar kada je riječ o kontinentalnom turizmu. Raduje nas sve veći broj pristajanja kruzera i turista ali i činjenica da se oni sve više zadržavaju u Vukovaru jer imamo široku paletu turističkih proizvoda. Jedan smo od rijetkih gradova s dva muzeja, a tu je i naša barokna jezgra kao i memorijalni dio, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

VIDEO Spašavanje psa iz rijeke u Vukovaru:

Ključne riječi

Komentara 1

DJ
DjD
20:53 15.03.2019.

Bravo Vukovar. Samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije