Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prvi ovogodišnji kruzer pristao u Vukovar, stigli turisti iz SAD-a, Engleske i Irske

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa
15. ožujka 2019. u 19:03 1 komentara 767 prikaza
Turisti u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Kod Vukovara je danas pristao brod Ariana koji je prvi ovogodišnji kruzer koji je pristao u Vukovar. Prema riječima direktorice Turističke zajednice Grada Vukovara Marine Sekulić kod Vukovara će ove godine pristati 318 kruzera s turistima iz cijeloga svijeta.

Kopački rit Destinacija srednji Dunav Pet dana u Slavoniji košta kao dan na Hvaru

- To će biti rekordan broj pristajanja kruzera u Vukovar do sada. Prošle godine kod Vukovara je pristao 231 kruzer s oko 32.000 turista. Prema rasporedu pristajanja posljednji ovogodišnji kruzer kod Vukovara pristat će 18. studenoga, rekla je Sekulić.

Povodom prvoga kruzera koji je ove godine pristao u Vukovar Grad Vukovar i Turistička zajednica Grada Vukovara organizirali su za turiste s kruzera Ariana, koji je dovezao turiste iz SAD-a, Engleske i Irske, doček na kojem su bili tamburaši, mladi u narodnim nošnjama ali i proizvođači sa svojim tradicionalnim proizvodima poput kulena, sira, meda, langošica, vina, rakija… Prema riječima Sekulić gosti s kruzera u Vukovaru posjećuju Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, memorijalna mjesta kao i barokni centar grada.

Zagreb: Prva regionalna konferencija o kineskom tržištu TURIZAM Hrvatska ima sve što traže kineski turisti- osim izravnih letova

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa.

- Vukovar postaje regionalni centar kada je riječ o kontinentalnom turizmu. Raduje nas sve veći broj pristajanja kruzera i turista ali i činjenica da se oni sve više zadržavaju u Vukovaru jer imamo široku paletu turističkih proizvoda. Jedan smo od rijetkih gradova s dva muzeja, a tu je i naša barokna jezgra kao i memorijalni dio, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

VIDEO Spašavanje psa iz rijeke u Vukovaru:

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”