Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prvi europski ured Svjetskog investicijskog foruma u dvorcu Bačak

Osnivač i predsjednik Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) je turski poduzetnik i poslovni anđeo Baybars Altuntas
24. siječnja 2019. u 13:18 1 komentara 160 prikaza
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Dvorac Bačak u Zaboku postao je prvi europski ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF), gdje će se provoditi međunarodni programi obuke za investitore.

Osnivač i predsjednik WBAF-a je turski poduzetnik i poslovni anđeo Baybars Altuntas, koji je na otvaranju rekao da će ured biti fokusiran na olakšavanje pristupa financiranju za poduzetnike, startupove, mala i srednja poduzeća i brzorastuće poslovne subjekte.

- Hrvatska je rodno mjesto Nikole Tesle, jednog od najvažnijih izumitelja 19. stoljeća i simbola izumiteljstva. Danas će izumitelji u Hrvatskoj kroz ured WBAF-a biti bolje povezani s globalnim tržištima kapitala i pametnim financiranjem putem poslovnih anđela. Rezultat toga bit će inovacije koje će stvoriti veliku konkurentsku prednost za hrvatsko gospodarstvo - rekao je Altuntas. Predsjednik Upravnog odbora WBAF Hrvatska tako je postao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao da je razlog što su postali glavni centar za mrežu svjetskih poslovnih anđela za cijelu Europu prihvatili njihov rad na podupiranju poduzetničkog ekosistema i jasno opredjeljenje prema jačanju start-upova. Na otvaranju su bili i  potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš-Dončić, voditelj predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević, ministar inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besim Beqaj, ministar Republike Makedonije zadužen za investicije Zoran Sapurić te ministar poslovnog razvoja Republike Gane Ibrahim Mohammed Awal.

EUROPSKO PRVENSTVO
Hrvatska je u finalu!!! Norveška pala nakon povijesne drame, Musa zabio u posljednjim sekundama!!
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • ena nena:

    Bačak?! Dajte se malo informirajte vi iz Styrije. Bračak vam nije ni 45 minuta od redakcije (i jedva toliko od Štajerske).