Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prvi europski ured Svjetskog investicijskog foruma u dvorcu Bačak

Osnivač i predsjednik Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) je turski poduzetnik i poslovni anđeo Baybars Altuntas
24. siječnja 2019. u 13:18 1 komentara 146 prikaza
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Dvorac Bačak u Zaboku postao je prvi europski ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF), gdje će se provoditi međunarodni programi obuke za investitore.

Osnivač i predsjednik WBAF-a je turski poduzetnik i poslovni anđeo Baybars Altuntas, koji je na otvaranju rekao da će ured biti fokusiran na olakšavanje pristupa financiranju za poduzetnike, startupove, mala i srednja poduzeća i brzorastuće poslovne subjekte.

- Hrvatska je rodno mjesto Nikole Tesle, jednog od najvažnijih izumitelja 19. stoljeća i simbola izumiteljstva. Danas će izumitelji u Hrvatskoj kroz ured WBAF-a biti bolje povezani s globalnim tržištima kapitala i pametnim financiranjem putem poslovnih anđela. Rezultat toga bit će inovacije koje će stvoriti veliku konkurentsku prednost za hrvatsko gospodarstvo - rekao je Altuntas. Predsjednik Upravnog odbora WBAF Hrvatska tako je postao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao da je razlog što su postali glavni centar za mrežu svjetskih poslovnih anđela za cijelu Europu prihvatili njihov rad na podupiranju poduzetničkog ekosistema i jasno opredjeljenje prema jačanju start-upova. Na otvaranju su bili i  potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš-Dončić, voditelj predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević, ministar inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besim Beqaj, ministar Republike Makedonije zadužen za investicije Zoran Sapurić te ministar poslovnog razvoja Republike Gane Ibrahim Mohammed Awal.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • ena nena:

    Bačak?! Dajte se malo informirajte vi iz Styrije. Bračak vam nije ni 45 minuta od redakcije (i jedva toliko od Štajerske).