Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasila ih policija

Prosvjednici zatočili više od sto osoba u bugarskom parlamentu

bugarska prosvjedi
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/3
24.07.2013.
u 07:39

Akcijom interventne policije tijekom noći razbijena je blokada prosvjednika koji su u bugarskom parlamentu na više od osam sati zatočili više od 100 ministara, političara i novinara

Akcijom interventne policije tijekom noći razbijena je blokada prosvjednika koji su u bugarskom parlamentu na više od osam sati zatočili više od 100 ministara, političara i novinara, prenosi Aljazeera.

Policajci sa štitovima intervenirali su protiv anti-vladinih prosvjednika, formiravši kordon kojim su zarobljeni ispraćeni iz državne zgrade u Sofiji, nekoliko sati nakon što su se demonstracije pretvorile u nasilje.

Uz povike "mafija" i "ostavka", protivnici vlade u utorak su ispred parlamenta bacali plastične boce i druge predmete na autobus kojim su političari pokušali izaći iz parlamenta gdje su raspravljali proračunske mjere.

Sedam prosvjednika i dvoje policajaca pretrpjelo je ozljede glave.

Trenutačna vlada preuzela je vlast nakon izbora u svibnju, nakon ostavke prijašnjeg kabineta usred prosvjeda protiv mjera štednje. Nove prosvjede potaknulo je imenovanje mogula Delyana Peevskija na čelo nacionalne sigurnosne agencije. Iako je imenovanje potom ukinuto, prosvjednici tvrde kako je vlada jedne od najsiromašnijih zemalja EU korumpirana i mora podnijeti ostavku.

>>Nema ulaza Rumunjskoj i Bugarskoj u Schengen

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije