Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjenjena ravnateljica

Promjenu tražilo Vijeće, ali i roditelji i zaposlenici ozaljskog vrtića

dječji vrtić
Foto: Zdravko Bičak
26.09.2014.
u 13:05

Umjesto Đurđice Rožić za vršiteljicu dužnosti ravnateljice postavljena Vesna Novosel, koja je na tom mjestu radila i prije

Đurđica Rožić razrješena je s mjesta ravnateljice dječjeg vrtića Zvončić, a do izbora nove osobe ozaljsku ustanovu kao vršiteljica dužnosti vodit će Vesna Novosel.

Nije 'štimalo'

Smjena Đ. Rožić očekivala se već duže vrijeme, nakon što još u veljači gradsko vijeće nije prihvatilo njeno financijsko izvješće za prošlu godinu. Na kraju i Upravno vijeće vrtića jednoglasno je predložilo smjenu dotadašnje ravnateljice.

–Osobno nisam za smjene i zalažem se da svi koji su na čelu naših tvrtki i ustanova mandat odrade do kraja. S druge strane, očito je kako u tom kolektivu dosta toga nije ‘štimalo’. Čudna je to situacije jer je riječ upravo o mjestu koje bi trebalo biti prepuno smijeha, zadovoljstva i prpošne atmosfere.

Na kraju, za smjenu su bili i predstavnici roditelja i zaposlenika. Nadamo se da će ubuduće situacija u vrtiću biti bolja – rekla je ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić.Vršiteljica dužnosti ravnateljice Vesna Novosel dosad je radila kao odgojiteljica predškolske djece u vrtiću, a prije Đ. Rožić bila je i ravnateljica.

Jedan od prvih njenih projekata mogao bi biti proširenje vrtića. Iako je riječ o novijoj zgradi, u Ozlju je sve više djece čiji se roditelji odlučuju na vrtić. Tako su sadašnji prostori postali premali.

–Ove godine uspjeli smo smjestiti svu djecu, no očito nam je vrtić postao pretijesan. Zato smo odlučili da jedan prostor, koji se dosad koristio kao terasa, zatvorimo i pretvorimo u sobu koju bi koristila jedna vrtićka skupina – rekla je Nada Diković, predsjednica Upravnog vijeća vrtića, te dodala:

Dogradnja objekta

–Bez obzira na to očekujemo da vrtić obavi temeljitu analizu koja će nam pokazati koliko se djece očekuje tijekom slijedećih godina. Ti podaci trebali bi se oslanjati na demografske pokazatelje. Na temelju toga odlučilo bi se i o svim drugim projektima vezanim uz vrtić i eventualnoj značajnijoj dogradnji – zaključuje Nada Diković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije