Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosad nezabilježeno

Priveden bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy!

Nicolas Sarkozy
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.07.2014.
u 09:48

Sarkozyjev odvjetnik ispitan je u ponedjeljak pod sumnjom da je tražio "insajderske" informacije o slučaju protiv bivšeg predsjednika

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy priveden je zbog ispitivanja u istrazi o potencijalnom trgovanju utjecajem, piše France24.

Osumnjičenici u kaznenim procesima, prema francuskom zakonu, mogu biti zadržani u pritvoru do 48 sati, a potom moraju biti ili optuženi ili pušteni na slobodu.

Sarkozyjev odvjetnik ispitan je u ponedjeljak pod sumnjom da je tražio "insajderske" informacije o slučaju protiv bivšeg predsjednika. Istražitelji pokušavaju otkriti je li Sarkozy, koji je bio na funkciji francuskog predsjednika od 2007. do 2012. godine, obećao prestižnu funkciju u Monaku visokopozicioniranom sucu u zamjenu za informacije, piše BBC.

Gilbert Azibert, jedan od sudaca koji su najviši po funkciji na Francuskom žalbenom sudu, također je u ponedjeljak pozvan na ispitivanje, a pritvoren je još jedan sudac, Patrick Sassoust. Ovo je prvi put u povijesti Francuske da se pritvara bivši predsjednik države.

>>Sarkozy je vikao: Dosta mi je veleposlanika, hoću žene!

>>Sarkozy oslobođen optužbi za iskorištavanje bogatašice

Komentara 11

VE
verakruz
10:02 01.07.2014.

Uskoro će biti pritvoren i S.M., inače "doživotni bivši" predsjednik RH (ime i prezime poznato čitateljima)... Za njim slijedi njegov nasljednik...

Avatar navijač
navijač
10:38 01.07.2014.

Kad cemo misvog bivseg krpelja privest?

KN
knezica
10:04 01.07.2014.

Verakruz. Ja živim za taj dan. Dao Bog da tako bude:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije