Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spavao s djevojčicom

Prijeti mu 10 godina zatvora jer se zaljubio mjesec dana prerano!

depresija, zlostavljanje ilustracija (1)
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
12.03.2014.
u 09:42

Slučaj je podijelio javnost jer djevojka, iako je maloljetna, nije bila prisiljena na seks

Mladiću (23) iz Splita prijeti godina dana zatvora jer je stupio u spolne odnose sa svojim djevojkom u vrijeme dok je ona imala nepunih 15 godina.

Informaciju je jučer, piše Slobodna Dalmacija, priopćila šibensko-kninska policija koja je nad mladićem provela kriminalističko istraživanje jer je osumnjičen za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od petnaest godina. Ustanovljeno je da je mladić u vremenu od prosinca prošle godine do podnošenja prijave održavao spolne odnose s maloljetnicom koja povremeno živi u Šibeniku, a s kojom je bio u vezi nekoliko mjeseci.

Nadležni su za slučaj saznali nakon što se djevojčica pohvalila prijateljicama, a one pak sve prijavile starijoj osobi. Veza je navodno trajala u vrijeme školskih praznika, a djevojka je u odnose s mladićem stupila kratko prije negoli što je napunila 15 godina. Da se sve dogodilo koji mjesec kasnije, Splićanin ne bi odgovarao jer, prema hrvatskim zakonima, djevojka od 15 godina može sama pristati na seks. Mladiću sada prijeti zatvorska kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Slučaj je podijelio javnost jer djevojka, iako je maloljetna, nije bila prisiljena na seks.

– Prema svemu sudeći, riječ je o ljubavnoj vezi, a dvije osobe odluku o stupanju u seksualni odnos donese same. Pitanje je u ovom slučaju bilo je li djevojka, s obzirom na dob, ozbiljno razmišljala o posljedicama kad se upustila u seksualni odnos s muškarcem od 23 godine ili je to bio samo zanos – komentirala je šibenska pedagoginja Zorana Vrbičić, koja godinama radi u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca. Dodala je i da bi se u ovakvim slučajevima ''nadležne institucije o svemu trebale dobro informirati, a ne u startu odmah osuditi te da bi uz ispitivanje trebalo ići i savjetovanje''.

>>Mladić (23) uhićen zbog spolnih odnosa s djevojčicom

Komentara 27

Avatar Feniks
Feniks
10:03 12.03.2014.

Pedofilija je strašna!

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
11:40 12.03.2014.

i ta granica je tek odnedavno pomaknuta na 15 godina....dosad je bila 14.u nekim zemljama zapadne europe je i niža.same godine nisu stvarni pokazatelj zrelosti,kako spolne dako niti psihičke.tako da 15.godišnjih djevojčica ima sa tijelom i psihom punoljetne osobe a ima ih i koje izgledaju poput djeteta.ne može se generalizirati.

SE
sestrićna
11:27 12.03.2014.

najbolje da o tome odluče oni koji su se seksali sa 14 god ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije