Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENCI U ŠOKU

Prevrnuo se čamac na rijeci Muri, nestao raftingaš iz Slovenije?

rafting
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/7
05.06.2014.
u 17:14

Kod Novakovca je organizirana potraga u kojoj sudjeluju i ronioci

Na rijeci Muri u Međimurskoj županiji danas se u 14.20 sati prevrnuo čamac s raftingašima iz Slovenije. Jedan je raftingaš nestao, pa je pokraj Novakovca organizirana potraga u kojoj sudjeluju i ronioci. Ostali su članovi posade čamca otplivali na obalu.

Rafting Murom sve je popularniji, no u Javnoj ustanovi Međimurska priroda upozoravaju da je i opasan zbog ostataka slomljenih stabala i granja koji vrebaju ispod površine.

Slovenski državljani, prema neslužbenim informacijama, planirali su se spustiti do ušća Mure u Dravu kod Legrada i nastaviti dalje sve do Donjeg Miholjca.

– U vidnom su šoku. Ne znaju je li im se kolega utopio ili je uspio negdje isplivati. Mura je duboka i opasna, puna je vrtloga – kažu mještani koji su se okupili pokraj Novakovca.

Riječ je, doznajemo, o iskusnim ljubiteljima spusta rijekama. Limeni čamac se razbio, kažu očevici, a dijelovi su plivali rijekom.

>> Splitski pomorac poginuo tijekom vježbi uz obalu Škotske

Komentara 4

RZ
rajka.zivkovicexjanzek
19:42 05.06.2014.

mura , mura globoka si voda ...mura je jako prevrtljiva rijeka tko je ne pozna bolje da ne ulazi u nju ..

LE
leurdovac
17:44 05.06.2014.

Gospon Beti, uguglajte rafting ili raft i vidjet će te da nema čamca. U raftingu nema čamca.

Avatar Aristarh
Aristarh
17:07 06.06.2014.

Učestvovao sam par puta na OVOM "raftingu" ili tz spust murskih lađa. Pošto sam bio prvak Jugoslavije u veslanju kanua jednokleka na 10.000m suvereno sam veslao uprkos godinama i privukao pažnju sudionika ali i zavist organizatora. Igrajuči se stigao bihh do cilja kilometrima prije ostalih. Preuzimao bih ponekad u kritičnim mjestima posadu sa neiskusnim članovima i sigurno ih proveo pored opassnih mjesta na Muri. Na neki način su me otjerali, da im ne "smetam" u njihovom viđenju veslanja i sigurnosti sudionika. Iako volim veslanje ne idem više. Ovo sam očekivao, a kažem vam bit če to ga još. Priglupi se guraju svugdje pa i tu. Napustio sam jer mi nisu dali da veslam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije