Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Preskupo platili zemljište za Komunalac na koje nisu ni preselili

komunalac zemljište
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
07.11.2013.
u 18:19

Na sporni tijek procesa “izmještanja” gradske tvrtke Komunalac upozorio je danas HNS-ov dogradonačelnik Vlado Andučić

Sisačka gradska vlast upozorila je danas na odluke HDZ-a i HSP-a iz 2007. godine da 15 milijuna kuna utroši na kupnju zemljišta i objekata nekadašnjeg Dajzeka kraj Starog grada, a koji su trebali poslužiti kao novo sjedište Komunalca. Do seobe nikada nije došlo. Novcima poreznih obveznika preplaćen je prostor, čiji tek mali dio prenamijenjen za skladište Gradskog muzeja Sisak zjapi prazan.

Na sporni tijek procesa “izmještanja” gradske tvrtke Komunalac upozorio je danas HNS-ov dogradonačelnik Vlado Andučić.

– Dvije lokacije u poslovnim zonama Novo Pračno i Savska, iako u vlasništvu Grada, odbačene su. Gradsko poglavarstvo umjesto njih je 2007. odobrilo kupnju nekretnine za koju je utvrđeno da je nepogodna za obavljanje djelatnosti Komunalca. Sporni prostor od Hypo banke prije toga za tri milijuna kuna kupila je tvrtka Vedano, i sve do tada on nije bio interesantan sisačkim vlastodršcima, koji ga zatim od Vedana kupuju po procijenjenoj vrijednosti od čak 11,2 milijuna kuna, za što je Komunalcu odobreno petogodišnje kreditno zaduženje od 13,7 milijuna kuna, kaže Vlado Andučić. Pritom upozorava na nepotizam. Naime, osnivač u to vrijeme nastale tvrtke Vedano, vlasnik je CIOS grupe, Petar Pripuz. Postupak je ispred Vedana vodila Tihana Čubrilo koja je nakon toga zaposlena u Komunalcu, njezine dvije sestre Ivana i Dragana Čubrilo radno su mjesto također pronašle u gradskom sustavu, knjižnici i vrtiću, a njihov otac u Vodoopskrbi Kupa.

Sve radnje vezane uz četverostruko skuplju kupnju zemljišta obustavljene su 2009. godine, a iza njih ostao je beskoristan trošak od ukupno 15 milijuna kuna (oko 1,2 milijuna kuna potrošeno je na rušenje starih objekata). Andučić upozorava i na slučaj prodaje bivšeg zemljišta Komunalca i GOS-a u Fistrovićevoj ulici za 9,5 milijuna kuna firmi iz američke države Belize. Taj je novac bio namijenjen za kupnju novog zemljišta za Komunalac, a u konačnici se za to ipak digao kredit.

– Novci su nestali, grickalo se malo po malo, kako je kome trebalo. Do 2015. građani Siska plaćat će tih 15 milijuna kuna kredita koje je na kraju na sebe preuzeo Grad Sisak – zaključuje Andučić. Za taj se iznos, ističe, moglo osigurati 21.576 đačkih stipendija.

Komentara 4

BA
baniček
20:25 07.11.2013.

Ivana i Dragana Čubrilo, i njihov otac zaposlen u gradskoj tvrtki...pa jesu ispunile uvjete i natječaja? JESU. jel natječaj NAMJEŠTEN?...JE... jel šiše u zakonu da se ne smije NAMJEŠTAT NATJEČAJE? NE PIŠE. prema tome, da boga da izgubili posao kaoosao kao i svi mi koji ga nismo dobili jer nismo podobni i nismo se nikome iz stranaka uvlačili u ANUS ko ovdje nabrojeni. AMEN

FR
franjo1971
10:01 08.11.2013.

Dali se porezni dugovi budu opraštali i nama Hrvatima isto kao i istaknutim sdpejcima kao drug Stojanović koji je vlasnik ZLATNE IGLE ?

Avatar El Indio
El Indio
07:25 08.11.2013.

Mora da su se posvadzali zbog necega pa ovaj tek danas propjevao sta se desavalo 2007. godine. Mora da je sfalilo para za sutnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije