Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz redova dužnika

Sisački Komunalac savjete plaća nekadašnjem direktoru Parkcoma

Radnici Komunalca već nekoliko tjedana naplaćuju parkiranje u Sisku
Nikola Čutuk/PIXSELL
21.10.2011.
u 13:41

Ugovor o djelu sklopljen je na tri mjeseca, kako bi radnici savladali kompliciranu tehnologiju, kaže direktor Komunalca

Dok još uvijek nije nabavio aparate za naplatu parkiranja, sisački Komunalac zaposlio je Miloša Šašeka, nekadašnjeg direktora Parkcoma, tvrtke s kojom je gradska uprava raskinula ugovor jer je neplaćanjem koncesije oštetila proračun za više od 2 milijuna kuna.

Siščani pitaju zašto je Komunalcu, koji je prije 2008. već obavljao naplatu, potrebna još jedna stručna osoba za “uvođenje” u tu djelatnost te je li mudro da ona bude angažirana baš iz redova Parkcoma, zbog čijeg je lošeg poslovanja i došlo do promjene u sustavu.

– Sklopili smo ugovor o djelu na tri mjeseca. Bili smo prisiljeni angažirati gospodina Šašeka, s iskustvom u tom poslu na našem području, zato što smo ranije naplaćivali ručno, a sada se susrećemo s nama nepoznatom i kompliciranom tehnologijom – kaže direktor Miroslav Mesić. Iako od lani, kad je Parkcom počeo loše poslovati, više nije bio na direktorskom mjestu, M. Šašek vodio je poslovanje u Sisku od prvoga dana.

– Stari sustav nije funkcionirao zbog nerada i lakomosti vlasnika pa sam se i povukao kad sam uvidio da ne ispunjavaju obaveze ni prema Gradu ni prema radnicima. Zamoljen za pomoć, ovdje sam tek privremeno – kaže Miloš Šašek. Reagirala je i oporba.

– To je još jedno uhljebljenje u klasičnom Novak-Pintarićevu stilu. Umjesto da se tužbom od Parkcoma potražuje odšteta, vlast zapošljava njihova čovjeka. Skandalozno! Pouka ove priče svima koji misle poslovati s Gradom jest da nemaju nikakvih obaveza, a uz malo sreće uspjet ćete izvući novac, ne platiti koncesiju i mijenjati ugovor kako vama paše, jer nema odgovornih osoba koje bi vas spriječile – smatra čelnica gradskog SDP-a Kristina Ikić Baniček.

Sezonski radnici već dva tjedna ispisuju karte vozačima. Iako je rečeno da sankcija neće biti dok ne stignu aparati, kontrolori su počeli kažnjavati one koji ne plate. S obzirom na stari dug i nove troškove, gradska tvrtka poduzima sve kako bi zaradila što može bez obzira na to što sustav nije u potpunosti osposobljen.

Ključne riječi

Komentara 8

KL
klokan13
20:19 21.10.2011.

Tko zna zašto je taj deal pao... --- možda će čovjek biti koristan gradu u sudskom sporu, pa onako -- bolje ga imat na svojoj strani !!!

DU
Deleted user
21:08 21.10.2011.

e moji sisčani smijeniti ovoga pod hitno koji kaže da još nisu ovladali naprednom tehnikom........... kako naplatiti parkiranje... ajme tulipana....

JS
ja sam gladan
13:56 21.10.2011.

Bože,siđi pa vidi! \"a sada se susrećemo s nama nepoznatom i kompliciranom tehnologijom, kaže direktor Miroslav Mesić. A kad je to od jednog Mesića, sve je jasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije