Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJI DAN KAMPANJE

Prekrili Markov trg i poručili: Hodaj do birališta, pobijedi fundamentalizam!

Predstavnici pol. platforme Možemo, Nova ljevica i ORaH
Foto: Možemo
1/2
24.05.2019.
u 12:03

Predstavnici koalicije s lijeva upozorili su na Hod za život koji će se održati na dan izborne šutnje te su pozvali sve građane da glasuju za one koji poštuju pravu stranu povijesti

Zadnji dan kampanje za izbore za Europski parlament iskoristili su iz koalicijske platforme Možemo!, Nova ljevica i ORaH kako bi na Markovom trgu održali press konferenciju. Osim toga, trg su prekrili velikim transparentnom na kojemu piše Hodaj do birališta, pobijedi fundamentalizam!

Sandra Benčić iz političke platforme Možemo! naglasila je da ljudi s liste broj 18. pripadaju pravoj strani povijesti 'i kad se branilo pravo na bračnu jednakost, i kad se branilo pravo na vlastiti jezik i pismo, i kad se branilo žene žrtve nasilja i kad se branila ratifikacija Istanbulske konvencije.'

U toj stranci smatraju da su baš oni "brana fundamentalizmu" koji prijeti Europi dajući egzemplar Poljske i Mađarske. Spomenuli su političko nasilje, nasilje nad ženama, ali i gušenje slobode, jednakosti i prava na život svakog rođenog čovjeka.

Pozvala je građane i građanke da zajedno s njima budu na pravo strani povijesti.

- Naš hod događa se ove nedjelje i pozivamo sve građane i građanke da se izborom naše liste, liste br. 18, jasno i glasno odupru vjerskom i svakom drugom fundamentalizmu i da zajedno branimo naše slobode da odlučujemo o vlastitim tijelima, vlastitim vrijednostima i vlastitim životima -

Rada Borić iz Nove ljevice govorila je protiv Hoda za život koji se održava na dan izborne šutnje, a prema njoj nosi jasnu političku poruku o tome za koga glasati na izborima.

- A traže da se glasa za one koji gaze žene. Neće proći! -

Komentara 2

PA
pax5
13:11 24.05.2019.

Žalosni ljudi,bore se protiv Života?

ŽO
žoržet
00:17 25.05.2019.

nije istina - bore se protiv toga da netko drugi upravlja tuđim životom. i još pritom viri u nečije gaćice i bez pitanja i bez privole, što ne samo da je voajerizam koji se smatra svojevrsnom perverzijom nego i začetak ozbiljnije kolektivne/društvene anomalije, pa o zla . jer na sličan se način tijekom povijesti započinjalo 'taracati' raznorazne 'krivovjernike', od kršćanskih heretika do partijskih disidenata, da ne spominjemo one koji svoju rasu, porijeklo ili spol uopće nisu birali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije