Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevarantu 14 mjeseci zatvora

Predali mu mobitele i SIM kartice vjerujući da će im plaćati račune

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
13.08.2020.
u 16:41

U zatvor mora na sedam mjeseci, a preostalih sedam neće morati odležati ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo i ako u roku od 11 mjeseci prevarenima ne nadoknadi štetu

U dva tjedna K.G. (28) iz Zagreba uspio je prevariti desetak osoba u Varaždinu, Strugi i Ludbregu, kojima je obećao da će im isplatiti po 1000 kuna ukoliko sklope pretplatničke ugovore s teleoperaterima.

Uspio ih je nagovoriti da mu nakon sklapanja ugovora predaju dobivene mobilne uređaje i SIM kartice, obvezavši se pritom da će on podmirivati račune. No, mobitele i kartice prodao je nepoznatim osobama, a računi su počeli dolazili prevarenim mještanima. Jedan je tako oštećen za 24.984 kuna, drugi za 22.872, treći za 39.172...

Za počinjenje kaznenog djela prijevare na Općinskom sudu u Varaždinu K.G. osuđen je nepravomoćno na godinu i dva mjeseca zatvora. No, u zatvor mora na sedam mjeseci, a preostalih sedam neće morati odležati ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo i ako u roku od 11 mjeseci prevarenima ne nadoknadi štetu.

Sud je olakotnom ocijenio to što je priznao počinjenje kaznenog djela i time doprinio efikasnijem okončanju postupka, status samohranog oca, kajanje i volju da nadoknadi štetu, dok mu je otegotna okolnost bila to što je prije više puta bio osuđivan za različita kaznena djela, od čega čak četiri puta za kazneno djelo prijevare.

Komentara 2

EL
elkomadante
22:58 13.08.2020.

4 puta već prevario i to mu uzeto za olakotno ?

GE
generacija57
18:42 13.08.2020.

Jednom lopov, uvijek lopov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije