Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 otkaza, 6 tužbi

Pravnik I. Gotovac zbog otkaza traži od Grada Karlovca 100.000 kn

gotovac02_mab_kar_091210
Marin Bakić VLM
10.12.2010.
u 09:24

- Nesposobni ste i nezreli, podmukli i glumite katolika - poručio je gradonačelniku u žalbi otpušteni referent za pravne poslove, koji povratak na posao pokušava ishoditi na Upravnom sudu

Započelo je jedno od šest suđenja zbog listopadskih otkaza u Gradu. Ivan Gotovac podnio je tužbu Općinskom sudu tražeći odštetu od 100.000 kuna, a istodobno je poslodavca tužio Upravnom sudu radi vraćanja na posao. Glavna rasprava već je zaključena, a sudac Predrag Gajšak najavio je presudu 23. prosinca. Grad zastupa odvjetnik Hrvoje Medarić, a Gotovac, inače upravni pravnik, zastupa se samostalno.

Šefovi neznalice
– Otkaz koji sam dobio zlostavljački je. Uručen mi je 20 mjeseci prije mirovine s lažnim obrazloženjem da sam ispunio uvjete za prijevremenu mirovinu. Za odlazak u prijevremenu mirovinu morate navršiti 60 godina i 35 godina radnog staža, a imam 29 godina staža, i to 13 korektnog rada u Gradu. Da bi bio zakonit, otkaz mora biti etičan. Grad, nadalje, nije javno obznanio tko je od radnika neraspoređen, što je morao po zakonu – kaže Ivan Gotovac, dodavši da je otkaz ishod višegodišnjeg zlostavljanja.

Tvrdi da je imao najnižu plaću u odnosu na ostale službenike s istom stručnom spremom.
– Cijelu jesen 2006. godine na svoju sam inicijativu izrađivao dokument koji utvrđuje kako treba postupati u ovršnom postupku. O njemu se nitko od nadređenih nije očitovao, a gradonačelnik Damir Jelić kasnije je tvrdio da na radnom mjestu ne pokazujem inicijativu! Prihvaćanjem tih dokumenata uštedjeli bi se milijuni kuna. Kažnjen sam ja, a ne moji pretpostavljeni, koji ne znaju napisati ni rješenje o ovrsi i koji su potpuni neznalice – kaže Ivan Gotovac.

Za pomoć se u vezi s dokumentom koji je predložio u siječnju 2008. godine obratio tadašnjoj nezavisnoj vijećnici Jasni Plevnik, koja je tražila očitovanje gradonačelnika. Dobila je odgovor u kojem Jelić Gotovca opisuje kao neradnika, a za njegov dokument tvrdi da nije vrijedan pažnje.

Omerta u Gradu
– Od mene su zatražili i izvješće o radu. Dali su mi nisku ocjenu, a kada sam pokrenuo zbog toga spor u Upravnom sudu dobio sam ocjenu “vrlo dobar” – kaže Gotovac, dodavši da gradska uprava ipak nije mafijaška organizacija u kojoj vlada zakon šutnje. Kada stekne uvjete, primat će prijevremenu mirovinu od 1670 kuna, a njegova je plaća 5..500 kuna.

– Otplaćujem 91.000 kuna kredita – kaže I. Gotovac.

"Nesposobni ste i nezreli, podmukli i glumite katolika"

- Podmuklo ste mi smanjivali opseg rada. Ukinuli ste moje radno mjesto jer sam slobodan, jer vjerujem u vladavinu prava i za nju se borim. U 64. godini surovo me “bacate na ulicu” i vrlo dobro znate da me nitko neće zaposliti. To je vaša osveta meni, dok istodobno glumite katolika i dobrotvora. Nesposoban ste i nezreo za dužnost gradonačelnika, iskalio se Ivan Gotovac nad Damirom Jelićem u žalbi na rješenje kojim je određen kao neraspoređeni kadar.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
11:42 11.12.2010.

Samo polako naprijed g. Gotovac. Nećete umrijeti od gladi nekoliko godina, a onda ćete dobiti milijun kuna neisplaćenih plaća, kamata i duševnih boli. Sve to ići će iz proračuna Grada Karlovca tj. njegovih građana. Žalosno je samo da odgovorne osobee koja Vam čine ovakvu nepravdu neće zbog toga odgovarati. Da su većina rukovodećih službenika i dužnosnika nesposobni i neznalice, znam iz prve ruke jer radim u državnoj službi. No naša dužnost nije da budemo poslušni nego da radimo u korist Republike Hrvatske i svih njenih građana. Čestitam na dosljednosti.

ST
sttipe
13:32 12.12.2010.

po novim zakonima ce se takva odsteta vjerovatno gledati kao namjerno ostecivanje grada,i moglo bi se lako dogodit da odstetu placa gradonacelnik privatno a ne grad,jer grad stetu nije ni skrivio..to ide iza nove godine..nisam siguran koliko detaljno je zakon o financijama lokalnih zajednica napravljen ali ce povecat odgovornosti gradskih uprava..

DO
dalibor@otok
08:18 15.12.2010.

Svaka čast. Dosta je lokalnih šerifa i njihovog bahatog ponašanja na račun poreznih obveznika. Samo ustrajno, jer bit će potrebno dosta strpljenja budući da su naši sudovi poznati po brzini samo kada nekoga od građana treba kazniti, kada se radi o građaninu tada to sve ide daleko sporije. Strpljen - spašen. To je recept na divljem zapadu zvanom - Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije