Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fond solidarnosti EU

Pravni fakultet u Zagrebu uspješno je završio prvi projekt obnove zgrada Fakulteta

Zagreb: Zgrada Pravnog fakulteta još nije obnovljena za novu školsku godinu
Davorin Visnjic/PIXSELL
14.07.2023.
u 13:13

Postupak je bio dodatno zahtjevan imajući na umu da je bila riječ o radovima koji su se istodobno odvijali na trima odvojenim objektima. Sada još ostaje neriješeno pitanje adekvatnog prostora Knjižnice i čitaonice

Pravni fakultet u Zagrebu uspješno je završio prvi projekt obnove zgrada Fakulteta na adresama Trg Republike Hrvatske 3, Ćirilometodska 4 i Nazorova 51, u sklopu Fonda solidarnosti Europske unije, a Fakultetu su refundirani i troškovi hitne sanacije na zgradi u Gundulićevoj 10. Već ovog ljeta započinju radovi na cjelovitoj obnovi zgrade na Trgu Republike Hrvatske 3, nakon što su, poručuju tako s Pravnog fakulteta, uspješno prijavili cjelovitu obnovu zgrade, kao i zgrada na adresama Ćirilometodska 4 i Nazorova 51. 

- Postupak je bio dodatno zahtjevan imajući na umu da je bila riječ o radovima koji su se istodobno odvijali na trima odvojenim objektima, kao i da se sve odvijalo u doba pandemije koronavirusa, što je dodatno otežavalo funkcioniranje Fakulteta. Na projektnoj prijavi od početka su radili naši vrijedni zaposlenici, Jelena Tadić Cegnar iz Ureda za međunarodnu suradnju i projekte, fakultetski ekonom Davor Baretić i tajnik Fakulteta Petar Ceronja, uz snažnu svakodnevnu podršku nove Uprave Fakulteta na čelu s dekanom, prof. dr. sc. Ivanom Koprićem - poručuju s pravnog fakulteta.

Sada još ostaje neriješeno pitanje adekvatnog prostora Knjižnice i čitaonice. - Kako će i poslije dovršenja svih projekata cjelovite obnove, uključujući onaj na zgradi u kojoj je sjedište Pravnog fakulteta, na adresi Trg Republike Hrvatske 14, ostati neriješeno pitanje adekvatnog prostora Knjižnice i čitaonice, Uprava Fakulteta radi na iznalaženju rješenja za nju. Ona trenutačno ne raspolaže ni jednim kvadratom svojeg prostora, a cjelokupni je knjižni fond s preko 515.000 bibliografskih jedinica iz nužde smješten izvan Fakulteta.

POVEZANI ČLANCI:

Novim bi se rješenjem trebalo osigurati da Knjižnica i čitaonica Pravnog fakulteta, koja je po veličini i strukturi svojeg knjižnog fonda najveća pravna knjižnica u ovom dijelu Europe te treća po veličini knjižnica u Republici Hrvatskoj, s izrazito velikim nacionalnim baštinskim dijelom, dobije moderan i prikladno opremljen prostor. - poručuju s fakulteta.

>> VIDEO Štrajkaši u pravosuđu stigli pred NSK, čuva ih interventna policija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije