Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
56 posto

Više od polovice kandidata palo prijemni za Medicinski: 'Na nekim pitanjima sam doslovce pogađao'

Početak sanacije zgrade Medicinskog fakulteta u Zagrebu
Luka Stanzl/PIXSELL
10.07.2023.
u 16:03

Dok su s Fakulteta čestitali svima koji su položili, nekolicina kandidata ispričala je iskustva koja su doživjeli prošloga petka, u jeku iščekivanja prvih rezultata mature

Više od polovice maturanata palo je na prijemnom ispitu za Medicinski fakultet koji se održao prošloga petka, objavljeno je na Fakultetu. Radi se o prijemnom ispitu za integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine kojeg je od 920 kandidata prošlo ispitni prag njih 402, što je pad od 56 posto. 

I dok su s Fakulteta čestitali svima koji su položili, nekolicina kandidata ispričala je za Srednju.hr iskustva koja su doživjeli prošloga petka, u jeku iščekivanja prvih rezultata mature. 

- Iskreno, očekivao sam da će mi pasti kamen sa srca nakon prijemnog jer mi je to zadnji ispit prije početka ljeta, ali zbog nekih pitanja, poglavito iz kemije, baš i nije tako. No, mislim da ispit u cijelosti nije bio toliko težak. Bili su zbilja kreativni pri sastavljanju pitanja i ništa na svijetu ne bi me dovoljno pripremilo za neka od njih. Na nekima sam odgovor doslovce pogađao, a sad vidjet ćemo koliko sreće imam - ispričao je Željko iz Đuđrevaca. 

POVEZANI ČLANCI:

Osim toga, Željko je mišljenja kako je bilo dovoljno vremena za one koji su se pripremali. Inače, u 180 minuta pristupnici su morali rješavati zadatke iz biologije, kemije i fizike, a od ukupno 600 bodova, trebalo je sakupiti 330 kako bi se prošao prijemni ispit, odnosno 40 posto iz svakog predmeta. 

- Nakon prijemnog bila sam dosta nekako neutralna i bilo mi je drago što sam sve stigla napisati i što je i to završilo. Jednostavno je previše svega, ali nadam se najboljem. Sva tri predmeta bila su zahtjevna i u svakome je bilo pitanja o kojima ste morali malo bolje razmisliti ili jednostavno zaokružiti bar nešto - ispričala je Marea iz Zagreba, dok je Dragan iz Pule objasnio kako je ''cijeli test bio loše postavljen i složen''. 

- Ne sviđa mi se format zbog nepotrebnog gradiva koje se uči ‘badava’. Na primjenom iz medicine trebalo bi se ispitivati znanje usko povezano s medicinskim poljem, a ne koliko je Vinko teži od Marka ako ne sjede na istom razmaku na klackalici - mišljenja je Dragan.

>> VIDEO Zagrebački vatrogasci objavili spektakularan spot snimljen dronom

Komentara 37

OT
otrovnijezik
16:33 10.07.2023.

40% ????????? Gospodo budući doktori. Vi ćete se uskoro igrati s tuđim životima. Sve ispod 75% treba srušiti a ostalo isfiltrirati kroz fakultetsko obrazovanje.

VL
Vladek37
18:10 10.07.2023.

To je primjer da se ocijene dijele u školi šakom i kapom.

MI
mirkomirko4
17:00 10.07.2023.

Postovana Gospodo; buduci lijecnici; da bi bili lijecnik vi trebate imati prilicno dobro znanje Fizike, Kemije i Matematike pa vas zato to i pitaju na prijemnom ispitu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije