Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska vatrogasna zajednica

Na terenu ima dovoljno vatrogasaca koji drže situaciju pod kontrolom

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
18.07.2017.
u 15:03

HVZ je na svojim stranicama izvijestio kako je, sukladno članku 36. Zakona o vatrogastvu, angažiranje vatrogasnih snaga izvan područja županije jedino moguće sukladno zapovjedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) priopćila u utorak da je angažiranje vatrogasnih snaga izvan područja županije jedino moguće sukladno zapovjedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika te poručila kako vatrogasaca na terenu ima dovoljno i da situaciju drže pod kontrolom. 

U povodu mnogobrojnih pitanja iz Hrvatske, ali i iz stranih zemalja, oko odlaska u pomoć kolegama vatrogascima u Dalmaciju, HVZ je na svojim internetskim stranicama izvijestio kako je, sukladno članku 36. Zakona o vatrogastvu, angažiranje vatrogasnih snaga izvan područja županije jedino moguće sukladno zapovjedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika", izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica na svojim internetskim stranicama. 

1/38

Citiran je članak 36. u kojemu stoji : "Glavni vatrogasni zapovjednik ili njegov zamjenik može narediti svakoj vatrogasnoj postrojbi da sudjeluje u vatrogasnoj intervenciji na teritoriju Republike Hrvatske s određenim brojem vatrogasaca i tehničkom opremom, te zatražiti pomoć oružanih snaga Republike Hrvatske. Županijski vatrogasni zapovjednik ili njegov zamjenik može narediti svakoj vatrogasnoj postrojbi s područja županije da sudjeluje u vatrogasnoj intervenciji na području za koje je nadležan, s određenim brojem vatrogasaca i tehničkom opremom".

U informaciji HVZ-a istaknuto je da su u ovome trenutku na teren upućene vatrogasne snage iz grada Zagreba, kao i Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Karlovačke, Varaždinske i Međimurske županije.

"Vatrogasaca na terenu ima dovoljno i situaciju drže pod kontrolom", poručila je Hrvatska vatrogasna zajednica i pozvala građane da za sve daljnje aktivnosti prate informacije na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te u ostalim medijima.

1/14

Komentara 3

NO
nogogaz
15:36 18.07.2017.

Hahaha...aaaahahaha...na foto1 slovenski vatrogasna specijalka TAM iz prošlog stoljeća cca 1970-1980. Takvo nešto u EU tražena je roba vatrogasnih muzeja...a u jadni demokratskoj i balkanskoj hrvatski time se brani split u prvim vatrogasnim linijama.... Molim VL da malo čuva ugled balkana i da makne fotografije koje izazivaju ruganje eu civilizacije. Bolje pokažite foto auta kojima dolazili izražavat zabrinutost i podršku plenki i ostali demokratski čelnici.

NO
nogogaz
18:13 18.07.2017.

Slovenski kvalitet! Pola stolječa TAM vozila brane ljepu našu! Hvala susjedi slovenci! Kako čujem novi MANovi imaju rok trajanja 20 max 30 godina. Ko to kaže, ko to laže, Plenki ne voli jugoslavije? Toliko ju voli da se nemože oprostitt od jugo opreme vatrogasaca. Teškog srca vozi se svom audijem 100 sa specjalnom opremom. Kako doznajem plenki je tražijo jugo45 al nije uspia. Pa zavidi vatrogascu koji fino spava u nenadmašljivom TAMu.

NO
nogogaz
15:41 18.07.2017.

Izgleda nisam bia u pravu...tim savremenim slovenskim vatrogasnim vozilom ponašaju se u okolini šibenika, kako stoji na vratima . Ajmo vatreni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije